Να γίνει ο ΤΡΑΜΠ επίτιμο μέλος της ΓΕΝΟΠ

Να γίνει ο ΤΡΑΜΠ επίτιμο μέλος της ΓΕΝΟΠ

Μια παρέμβαση άνευ ουσίας, καταδεικνύει την άνευ ουσίας συνδικαλιστική δράση που βολεύει τους πολιτικούς και υπονομεύει τη σοβαρότητα του συνδικαλιστικού κινήματος

Δεν γνωρίζω πόσο νόημα θα έχουν τα “κεκτημένα” των συνδικαλιστών της ΔΕΗ όταν ο κόσμος θα έχει καταστραφεί. Οι άνθρωποι αυτοί όμως συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν απογόνους ή τέλος πάντων σαν να μην νοιάζονται γι’ αυτούς και για τις μελλοντικές γενιές. Η “ παρέμβασή” τους ωστόσο υπέρ της απόφασης του Προέδρου των ΗΠΑ να αποχωρήσει από τη συμφωνία των Παρισίων δεν έχει καμία ουσιαστική επίπτωση και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: “γιατί την κάνουν”; Η απάντηση είναι εξίσου εύλογη. Γιατί μπορούν, χωρίς καμία συνέπεια. Γιατί έτσι νομίζουν ότι δικαιολογούν την παρουσία τους.

Βεβαίως ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τη γνώμη του. Η γνώμη λοιπόν της ΓΕΝΟΠ εν συντομία είναι ότι η υπόθεση κλιματική αλλαγή, αποτελεί μια παγκόσμια συνωμοσία για να εξυπηρετηθούν “κάποια” συμφέροντα. Ως συνήθως σε τέτοιου τύπου καταγγελίες, τα συμφέροντα δεν κατονομάζονται. Τι να φοβάται άραγε η ΓΕΝΟΠ και δεν το κάνει;

Περιγράφονται όμως οι στόχοι των “κάποιων συμφερόντων”. Μεταξύ άλλων είναι να “επιβάλλουν παύση λειτουργίας των ορυχείων, απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ με μία «βίαιη» διαδικασία και πολλαπλές αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες τις οποίες, διαχρονικά, έχουμε εκθέσει και για τις οποίες διεξάγουμε έναν διαχρονικό αγώνα προκειμένου να τις αποτρέψουμε”.

Για όσους δεν κατάλαβαν καλά, όλες οι χώρες του κόσμου πλην ΗΠΑ, Νικαράγουας και Συρίας, έχουν στόχο να σταματήσουν την υφιστάμενη δραστηριότητα της ΔΕΗ. Μάλιστα η Νικαράγουα δεν συμμετέχει , όχι για τους ίδιους λόγους που επικαλούνται Τραμπ και ΓΕΝΟΠ αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή για το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή δεν συμπεριλαμβάνει αρκετές δράσεις ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Μαρκ Ζουκεμπεργκ, Αλ Γκορ, Έλον Μασκ αλλά ακόμη και εταιρείες που σχετίζονται με τα ορυκτά καύσιμα όπως η Ford, απεργάζονται σχέδιο για να σταματήσει η ρυπογόνος δραστηριότητα της ελληνικής επιχείρησης ηλεκτρισμού. Ακόμη και η διοίκηση της επιχείρησης, διαχώρισε της θέση της. Οι σύντροφοι συνδικαλιστές, φυλούν Θερμοπύλες.

Η ανακοίνωση των γραφικών συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ είναι φαιδρή και δεν θα είχε κανείς λόγο να ασχοληθεί μαζί της και να δώσει επιπλέον δημοσιότητα σε ένα θέμα που προκαλεί ντροπή ακόμη και σε αυτούς που εκπροσωπεί ο “πορτοκαλί Πρόεδρος”. Όμως είναι ενδεικτική του θράσους που διακρίνει τους κομματικά υποστηριζόμενους “εκπροσώπους” των εργαζομένων. Είναι ενδεικτική της ροπής προς τη συνομωσιολογία που έχει ποτίσει μεγάλο μέρος των πολιτών. Καταδεικνύει επίσης το γεγονός ότι οι μικρές μειοψηφίες μπορούν να σφετερίζονται τη δύναμη που τους δίνει -λανθασμένα- η κοινωνία.

Η άποψη της ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να εκφράζει ούτε τους εργαζομένους στην επιχείρηση. Δεν τους ρώτησαν πριν εκδώσουν αυτή την ντροπιαστική ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι τους έχουν εκλέξει ωστόσο -ακόμη και με την αποχή τους από τις διαδικασίες- οπότε οι συνδικαλιστοπατέρες θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι.

Θεωρείται επίσης φυσικό κάποιος να αφήνει υπονοούμενα για παγκόσμιες συνωμοσίες. Γίνεται βέβαια σε όλο τον πλανήτη αλλά όσοι το κάνουν, θεωρούνται μόνον γραφικοί. Εδώ διεκδικούν μια ισότιμη φωνή στον δημόσιο διάλογο. Πιστεύει κανείς  σοβαρός άνθρωπος ότι η ΓΕΝΟΠ θα ξεσκεπάσει την παγκόσμια συνωμοσία κατά του άνθρακα; Όχι αλλά το γεγονός ότι αρκετοί τους πιστεύουν είναι ανησυχητικό. Όπως ήταν ανησυχητικό ότι στο παρελθόν πίστευαν στελέχη των ΑΝΕΛ που διέδιδαν ότι κάποιοι μας ψεκάζουν. Κάποιοι τους έβαλαν στη Βουλή και εν συνεχεία στην Κυβέρνηση!

Το πιο ανησυχητικό όμως απ’ όλα είναι ότι η κοινωνία ανέχεται να υποστηρίζονται αυτοί οι άνθρωποι για να ασχολούνται με ψεκασμούς, συνωμοσίες και πράσινα ανθρωπάκια. Ότι ανέχεται να συνδιοικούν -αν όχι να διοικούν- τις επιχειρήσεις.  Δεν είναι αυτή η δουλειά των συνδικαλιστών. Δουλειά τους είναι να προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τα πραγματικά δικαιώματα. Όταν και όπου χρειάζεται και όχι να εφευρίσκουν τρόπους παρέμβασης για να αποδείξουν την ικανότητά και τη χρησιμότητά τους. Η χώρα δεν χρειάζεται άλλους εκκολαπτόμενους μαυρογιαλούρους.

Οι συνδικαλιστές αυτοί ευτελίζουν την ιδιότητά τους όπως και την ουσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Η γραφικότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αν ποτέ χρειαστεί να παλέψουν για κάτι πραγματικά σοβαρό, κανείς δεν θα τους παίρνει στα σοβαρά. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να τους “τελειώσουν”. Η επιχείρηση οφείλει να τους αφαιρέσει το δικαίωμα να συνδιοικούν. Οι πολιτικοί πρέπει να πάψουν να τους χαδεύουν όπως συνεχίζουν να κάνουν. Τελικά  η κοινωνία πρέπει να σταματήσει να τους ανέχεται.

Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 247 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα