Οι ακροδεξιοί ατσίδες με τα μπλε

Οι ακροδεξιοί ατσίδες με τα μπλε

Μια ομάδα all-star της πατριωτικής λαικοδεξιάς γεννιέται. Θα υποσχεθεί κάθαρση με Καρατζαφέρη, Μπαλτάκο, Ψωμιάδη, Καπερνάρο και γιατί όχι Φαήλο και Νικ-Νίκ

Μια ομάδα  all-star της πατριωτικής, λαϊκής, αυθεντικής ακροδεξιάς οργανώνουν οι εκπρόσωποι του χώρου, θέλοντας να καλύψουν το κενό που αφήνει κατά τη γνώμη τους η ύπαρξη μόνον της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σαν άλλοι Aykroyd και Belushi έχουν ξαμοληθεί να μαζέψουν την παλιοπαρέα. Αν και ο καθένας ακολούθησε το δικό του δρόμο στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, είναι όλοι πρόθυμοι να συστρατευθούν για τον ιερό σκοπό της πολιτικής επιβίωσης.

Μιλάμε για μεγάλα ονόματα. Το πολιτικό ανάλογο της ποδοσφαιρικής Βραζιλίας του 70 όταν υπό την καθοδήγηση του Ζαγκάλο, οι Πελέ, Ζαϊρζίνιο, Τοστάο, Ριβελίνο, Γκέρσον και διάφοροι άλλοι βιρτουόζοι κέρδιζαν κάθε αντίπαλο, παίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη μπάλα. Επί του παρόντος πρόκειται απλώς για φήμες αλλά και μόνο το άκουσμα των συμμετοχών, το namedropping που έλεγαν και στα χωριά μας, προκαλεί δέος : Γιώργος Καρατζαφέρης, Τάκης Μπαλτάκος, Βασίλης Καπερνάρος, Παναγιώτης Ψωμιάδης και πιθανόν οι Νίκος Νικολόπουλος αλλά και Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ακόμη και αν δεν δεχτούν τελικά όλοι να λάβουν μέρος σ’ αυτήν την “προσπάθεια”, το “ρόστερ” θα είναι υπερπλήρες. Οι δύο αρχηγοί (Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος) όμως δεν θα αντιμετωπίσουν το κλασικό πρόβλημα των προπονητών που διοικούν ομάδες με πολλές βεντέτες και δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιόν θα χρησιμοποιήσουν. Στο χωνευτήρι της πατριωτικής λαικοδεξιάς όλοι οι καλοί χωρούν.

Το όνομα φημολογείται ότι θα είναι “ΈΘΝΟΣ”, το ακρωνύμιο του Εθνικού Ορθόδοξου Συνασπισμού με σαφείς αναφορές στη γενεσιουργό ύλη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναικός δεν δίστασε να δηλώσει σε ιστότοπο με τον συμβολικό τίτλο “karfitsa” (μέλη της Οργάνωσης Καρφίτσα σκότωσαν τον Λαμπράκη) ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς. Η λέξη “Συναγερμός” που θα ταίριαζε κατά την ταπεινή μου γνώμη περισσότερο, δεν προτιμήθηκε για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο το υπό σύσταση κόμμα δεν προσδιορίζεται ιδεολογικά μόνο από αυτόν που ορίζει ως αντίπαλό του. Οι απόψεις και οι θέσεις των στελεχών του είναι γνωστές. Άλλοι ψήφισαν μνημόνια και μετά τα καταψήφισαν. Άλλοι πέρασαν από όποιο κόμμα μπόρεσαν για να διατηρηθούν στην πολιτική σκηνή. Άλλοι ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα. Απ’ όλα έχει ο μπαξές.

Συνδετικός μεταξύ τους κρίκος δεν είναι άλλος από την αγάπη για την πατρίδα. Άλλωστε όλοι για την πατρίδα δουλεύουν. Έχετε ακούσει κανέναν να δηλώνει κατά της πατρίδας; Επίσης ο κος Μπαλτάκος δήλωσε ότι το κάνει για την προσωπική του αξιοπρέπεια. Δηλώνει ότι θέλει να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να μην ντρέπεται. Άλλωστε για τους περισσότερους από όσους φημολογείται ότι θα συμμετάσχουν, το να “καθαρίσουν” το όνομα τους δεν είναι απλό κίνητρο, είναι αυτοσκοπός. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλο και κάτι έχει ακουστεί γι’ αυτούς.

Tο βασικό ερώτημα είναι πού είδαν το κενό και ποιόν πολιτικό χώρο θέλουν να καλύψουν. Προς το παρόν υπάρχουν “πατριώτες” πολιτικοί για όλα τα γούστα. Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες καλύπτουν κάθε ανάγκη λαϊκής ακροδεξιάς. Από την πιο soft μέχρι την πιο  hardcore. Ότι άλλο κόμμα και αν υποστηρίζεις θα βρεις τον λαϊκιστή που σου ταιριάζει. Εδώ ακούσαμε πατριωτικές κορώνες ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και στη φιλελεύθερη ΝΔ υπάρχουν λαικοπατριωτικοί θύλακες. Για πλουραλισμό λέει η ηγεσία. Για ψηφοθηρία να προσθέσω εγώ.

Ιδίως η ΝΔ αποτελεί ταμπού για τους ιδρυτές του “Έθνους”. Ο ίδιος ο Μπαλτάκος αποκλείει μεταγραφές για να μην θεωρηθεί ότι πρόκειται για αποστασία. Δέχεται βεβαίως (και συνάμα υποδεικνύει) τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνουν οι μετακινήσεις. “Αν κάποιος διαγραφεί ή αποχωρήσει, τότε μπορούμε να συζητήσουμε μαζί του”  είπε ο πρώην σύμβουλος του Σαμαρά. Ούτε ο Ζαμπούνης τέτοιο savoir faire.

Το ακροατήριο επίσης γνωστό. Ο Καρατζαφέρης έχει αναλάβει τις πολιτικές επαφές με πρόσωπα του χώρου. Άγνωστο γιατί δεν το κάνει ο ίδιος ο Μπαλτάκος που είχε ήδη ξεκινήσει να ρίχνει γέφυρες με την Χρυσή Αυγή όταν ήταν ακόμη στη ΝΔ. Ο ίδιος ο Μπαλτάκος, επικοινωνεί με απόστρατους αξιωματικούς, που είναι πάντοτε μια καλή μαγιά για “πατριωτικά” κινήματα.

Δυστυχώς η εμφάνιση ενός ακόμη “υπερπατριωτικού” κόμματος καταδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος χώρος “έχει ψωμί”. Το ίδιο δείχνει και ο τρόπος με τον οποίο τους συμπεριφέρονται τα λιγότερο πατριωτικά κόμματα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Τους έχουν στα ώπα-ώπα προκειμένου να κερδίσουν μερικά πατριωτικά ψηφαλάκια. Η αγανάκτηση των πολιτών δεν άργησε να γίνει οργή και όποιος υπόσχεται να ξεβρωμίσει τον τόπο, βρίσκει ευήκοα ώτα. Ανεξάρτητα από τον αν ο πρότερος βίος του χαρακτηρίστηκε από καθαριότητα ή όχι…

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 247 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα