Μια βραδιά δολοπλοκιών, εκβιασμών και δακρύων στις Κάννες…

Μια βραδιά δολοπλοκιών, εκβιασμών και δακρύων στις Κάννες…

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times για όσα συνέβησαν στις Κάννες, αναφορικά με το δημοσίευμα Παπανδρέου

Ένα δημοσίευμα των Financial Times το οποίο είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες όταν οι ηγέτες πάσχιζαν να σώσουν(;) το ευρώ (ή τους τραπεζίτες) δείχνει τρομακτικά στοιχεία για τα όσα συνέβησαν στις Κάννες το 2011 με αφορμή το δημοψήφισμα Παπανδρέου.

Οι αποκαλύψεις που αφορούν την Ελλάδα είναι τρομακτικές. Ποιο συγκεκριμένα, οι ξένοι ηγέτες μετά από μυστικές επαφές αποφασίζουν να εκβιάσουν τον Παπανδρέου και «πανιάζουν» ακόμη και στην ιδέα πως υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα για το πρόγραμμα στήριξης και να αποφασίσει ο Λαός με κάλπη.

Το πλέον τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι όχι μόνο οι ξένοι ηγέτες αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά μέσω μιας απροκάλυπτης τακτικής παρενέβησαν στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της χώρας δίνοντας εντολές και διορίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και στρώνοντας το χαλί και για την εκλογή Σαμαρά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Μπαρόζο κάλεσε τηλεφωνικά τον Σαμαρά ώστε να αποφευχθεί πάση θυσία το δημοψήφισμα. Ο Σαμαράς απάντησε ότι ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Νέας Δημοκρατία και του ΠΑΣΟΚ - κάτι που επιμελώς απέφευγε επί μήνες, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία.

Ταυτόχρονα ο Μπαρόζο σε στιχομυθία με τον Βενιζέλο τού έδωσε «εντολή» να σκοτώσει(!) το δημοψήφισμα. Παράλληλα ο Μπαρόζο σε συνεργασία με σύμβουλους του, ξεκίνησε τη συζήτηση για πιθανά ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία από τον Παπανδρέου σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που είπε ο Μπαρόζο ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος. Σε μία εβδομάδα, ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε καθήκοντα.

Εν κατακλείδι τα όσα αποκαλύπτονται ότι συνέβησαν στις Κάννες σε σχέση με την Ελλάδα θυμίζουν εποχές 1963, και ο Μπαρόζο έπαιξε το ρόλο της Φρειδερίκης όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε σε εκπομπή του ο κ. Χατζηνικολάου.

Με βάση το δημοσίευμα το «ιερατείο» των Βρυξελλών έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου και διόρισε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Σαμαράς και Βενιζέλος λειτούργησαν κατ΄ εντολήν ξένων ηγετών και ουσιαστικά ξένων συμφερόντων.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα, ότι δηλαδή Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος λειτούργησαν ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων είναι πολύ βαριές για να μείνουν αναπάντητες από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής ιστορίας.

Επίσης ανακύπτουν ζητήματα Δημοκρατίας αλλά και κατάφωρης παραβίασης θεμελιωδών κανόνων των Συντάγματος.

Από τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα βγαίνουν όμως και άλλα απίστευτα συμπεράσματα. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται ότι η Μέρκελ με δάκρυα στα μάτια ενημερώνει τους υπολοίπους ότι δεν μπορεί να τα βάλει με τους τραπεζίτες αποδεικνύοντας το ποιος κάνει κουμάντο στην παγκόσμια κοινότητα και ποιανού εντολές εκτελούν οι πολιτικοί ηγέτες.

Όλα αυτά συνέβαιναν την στιγμή που το αέναο χρέος των δύο τρις ευρώ της Ιταλίας απειλούσε να κατασπαράξει την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Υ.Γ. Οι ευθύνες Παπανδρέου για τα όσα δεινά περνά η χώρα δεν διαγράφονται με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις Κάνες .

Πηγή δημοσεύματος F.T.

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Financial Times, Πως σώθηκε το Ευρώ: Η Μέρκελ έκλαιγε μετά την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα

SHARE:

24Media Network