Στα “μαγκάλια” των μνημονίων καραδοκεί ο θάνατος

Στα “μαγκάλια” των μνημονίων καραδοκεί ο θάνατος

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) με αφορμή την τραγωδία που σημειώθηκε στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι

Πρόσφατα, δύο νέοι άνθρωποι στη Λάρισα έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας εισπνοής μεγάλης ποσότητας CO χρησιμοποιώντας για θέρμανση ένα μαγκάλι με κάρβουνα, ενώ άλλοι τρεις νεαροί συμφοιτητές τους βρίσκονται στο νοσοκομείο  σε σοβαρή κατάσταση. Με βάση το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, πάνω από δεκαπέντε θάνατοι το τελευταίο τρίμηνο οφείλονται σε πυρκαγιές από διαφόρων ειδών εστίες θέρμανσης ή οφείλονται σε δηλητηριάσεις από αναθυμιάσεις από καύση κάρβουνων στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Το τραγικότερο  όλων στο περιστατικό της Λάρισας είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι «κήνσορες» του πολιτικού και του δημοσιογραφικού κατεστημένου, οι οποίοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι για όλα έφταιγε το εγκληματικό λάθος των νεαρών να χρησιμοποιήσουν μαγκάλι σε κλειστό χώρο και όχι η πολιτική της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανέχειας.

Βέβαια, τα ΜΜΕ  δεν έχουν αφιερώσει ούτε ένα  λεπτό σε εκπομπές πρόληψης και προστασίας φαινομένων αστικών πυρκαγιών από μέσα θέρμανσης και δηλητηρίασης από CO. Αντιθέτως έχουν αφιερώσει χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες και τυπογραφικό μελάνι για να τρομοκρατήσουν το Λαό για την αιθαλομίχλη και τις επιπτώσεις της. Απώτερος στόχος όμως είναι η αύξηση της πώλησης πετρελαίου θέρμανσης και η αύξηση των κερδών των πετρελαϊκών εταιρειών, η αύξηση των εσόδων του κράτους και η  μείωση της αγοραστικής ικανότητας των πολιτών.

Για τη διαπλοκή δεν υπάρχουν αδιέξοδα: όταν χάνει τη ζωή του ένας πολίτης  λόγω της κρίσης, απλά δεν πρόσεχε. Όταν χάνονται κέρδη για τις εταιρείες είναι αδιάφορο πόσες ζωές θα χαθούν μέχρι να αυξηθούν τα κέρδη…

Ταυτόχρονα, με την πρόσφατη οδηγία-εντολή του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου (ΕΣΡ): «να μην προβάλουν (τα ΜΜΕ) την εικόνα προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών» το κράτος Σαμαρά επιβάλλει ουσιαστικά σιωπητήριο σε οτιδήποτε αφορά τη φτώχεια. Όπως άλλωστε έχει επιβάλλει σιωπητήριο για τις χιλιάδες αυτοκτονίες λόγω της ανέχειας.

Είναι απογοητευτικό ότι κανένας εκπαιδευτικός, αλλά και κανείς άλλος στο υπουργείο παιδείας δε θεώρησε σωστό και σημαντικό να ενημερώσει μαθητές και φοιτητές για πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης εκτός του καλοριφέρ, αλλά και κανείς τους δεν ασχολήθηκε με τους κινδύνους που υπάρχουν από τις καύσεις ξύλων ή κάρβουνων για την ενημέρωση και την προστασία των παιδιών.

Ούτε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, ούτε οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους πολίτες, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση θέρμανσης με οτιδήποτε έχει πρωτογενή φωτιά και καύση. Και εδώ το πλέον τρομακτικό είναι ότι, οι συγκεκριμένες αρχές είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιες για την πολιτική προστασία των Ελλήνων. Βέβαια όπως έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν σε ζητήματα πολιτικής προστασίας (π.χ. πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κτλ) οι εν λόγω φορείς εμφανίζονται στα συλλυπητήρια…

Όλο αυτό το τρομερό συμβάν δεν  είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Έχουν χαθεί ήδη δεκαπέντε  ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της προσπάθειας τους να ζεσταθούν. Οι υπεύθυνοι όμως έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι, ένα από τα έργα των Σαμαρά – Στουρνάρα εις βάρος των Ελλήνων. Αυτοί οι δύο «άξιοι» εκπρόσωποι του Γερμανικού επεκτατισμού εργάζονται πολύ σκληρά και με επιτυχία για τον αφανισμό του Λαού και της πατρίδας. Φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση είναι το όραμά τους.

Υ.Γ. Δυστυχώς, εν έτη 2013 στα «μαγκάλια» των μνημονίων  καραδοκεί ο θάνατος…

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα