Αριστερά να το καρφώσεις το “μαχαίρι”

Αριστερά να το καρφώσεις το “μαχαίρι”
Στιγμιότυπο από την έξοδο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση,μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόϊκα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012. Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το δίλημμα του Φώτη Κουβέλη, οι μάσκες που πέφτουν και οι δανειστές που βλέπουν την Ελλάδα ως "προτεκτοράτο"

Μπορεί ο Νότης Σφακιανάκης με την Αριστερά να μην έχει καμία σχέση (το αντίθετο μάλιστα), ωστόσο ένα τραγούδι του θα μπορούσε να περιγράψει με λίγες λέξεις τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο Φώτης Κουβέλης.

“Αριστερά να το καρφώσεις το μαχαίρι”, λοιπόν. Γιατί όταν τα μέτρα τα παίρνουν αυτοί που έχουν αριστερές καταβολές καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα σε αυτή την χώρα.

Με έναν λαό παραδομένο να παρακολουθεί “Τουρκική” τηλεόραση και στο διάλειμμα να τον τρομάζουν ότι δεν θα ζει μετά τις 12 του Νοέμβρη φοβάμαι ότι θα ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο για ακόμη μια φορά.

Τώρα όμως δεν υπάρχει μόνο ο “χαζός”, ο “Αμερικανοτσολιάς”… (βάλτε ότι κοσμητικό επίθετο θέλετε δίπλα) Γιώργος Παπανδρέου, ούτε ο “Τραπεζίτης”  Λουκάς Παπαδήμος και η Οικουμενική του  κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας αλλά η Τρόικα Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη.

Δεν θα εστιάσω στη στάση των δύο πρώτων καθώς έχουν υπογράψει τα μνημόνια με την Τρόικα και είναι φυσιολογικό να συνεχίζουν αυτήν την πολιτική γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουν σε προσωπικό επίπεδο  πολιτικό μέλλον. Γκρεμίζονται και προσπαθούν να γαντζωθούν και όσο αντέξουν.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η στάση κάποιων δήθεν αριστερών οι οποίοι αποδεικνύεται ότι μπήκαν στη κυβέρνηση για να γίνουν το αντίβαρο στη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο Φώτης Κουβέλης και η παρέα του  βρίσκονται σε δίλημμα. Εάν δεν παραιτηθούν θα αυτοκτονήσουν πολιτικά καθώς  η υπογραφή τους σε τέτοια μέτρα  δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ένα αριστερό κόμμα. Αν την “κάνουν” και αποχωρήσουν από την κυβέρνηση θα έχουν την ίδια εξέλιξη με τον  Καρατζαφέρη  και το  το σύστημα θα τους εκδικηθεί και θα τους αποβάλλει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει ότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση και ο Τσίπρας ισορροπεί μεταξύ Λενινιστών, Μαοϊστών, Μπακουνιστών, Φιλοευρωπαίων… με αποτέλεσμα να χάνει το δάσος, όπου δάσος είναι η λαϊκή οργή και ανάγκη για κάποια νέα  εφαρμόσιμη πρόταση.

Έτσι το  μόνο κόμμα που ενισχύεται από την βαβούρα είναι η Χρυσή Αυγή η οποία με την στάση της βλέπει ότι ο “ψευτοτσαμπουκάς” περνάει στα λαϊκά στρώματα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης οι δανειστές να  έχουν εκτροχιαστεί, να ταπεινώνουν έναν λαό και στο τέλος να περνούν στο “Προτεκτοράτο” ότι μέτρα θέλουν βάζοντας δίλημμα στο λαό : Φτώχεια ή ανέχεια και όλα αυτά για να την ανακεφαλαίωση των τραπεζών σε δεσμευμένο λογαριασμό χωρίς ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα