Πολιτικάντικες ακροβασίες

Πολιτικάντικες ακροβασίες
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι επιδείξεις μαγκιάς και τα τηλεοπτικά σόου μπορεί να ικανοποιούν τα ακροδεξιά τμήματα του πληθυσμού αλλά βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία

Αν δεχτούμε αυτά που ακούσαμε από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τη Novartis στη Βουλή, υπάρχει σκάνδαλο, αλλά κανείς δεν ευθύνεται γι’ αυτό. Ακόμα χειρότερα, όπως το έθεσε και μάλιστα με απόλυτη σοβαρότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες και να βρεθούν οι ένοχοι, γιατί «αυτά τα βλέπουν οι γείτονες που αποθρασύνονται» και «οι ξένοι επενδυτές που ζητούν σταθερότητα».

Θα ήταν για γέλια όλες αυτές οι «εμπνεύσεις» των λογογράφων, εάν η υπόθεση δεν ήταν σοβαρή και εάν δεν αναδείκνυε μια σοβαρή παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Την αδυναμία του για ουσιαστικό διάλογο που θα οδηγούσε σε λύσεις. Και με δεδομένη αυτήν την αδυναμία δεν είναι περίεργο ότι η γνωστή εγκληματική συμμορία που παριστάνει το κόμμα επιχαίρει, θεωρώντας ότι τροφοδοτείται από τα απόνερα των δικτύων της διαπλοκής.

Για να υπάρξει αυτός ο τροφοδότης «λογαριασμός» βέβαια ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αντί να διατυπώσει έστω και στοιχειωδώς την άποψή του για το πάρτι με τα φαρμακο-δισεκατομμύρια, αντί δηλαδή να μιλήσει για την ταμπακιέρα, προσπάθησε -παλιά του τέχνη κόσκινο- να ρίξει γέφυρες στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Γι’ αυτό έκανε το σόου με τον Βούτση δηλώνοντας ψευτομαγκίτικα ότι θα σταματήσει να μιλάει «όταν θέλει», γι’ αυτό εγκάλεσε την κυβέρνηση που «άνοιξε τα σύνορα» στους «λαθρομετανάστες» και γι’ αυτό δήλωσε «αρκετά σας ανεχτήκαμε», στέλνοντας το μήνυμα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μόνο υπό όρους γίνεται αποδεκτό από αυτόν και τους ομοϊδεάτες του.

Και εκ παραλλήλου όλοι τους, Σαμαράδες, Γεωργιάδηδες και Σία, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη. Σαν να μην ξέρουμε ότι απλώς τη μετακύλισαν στις τσέπες μας, δίχως να θίξουν τα κυκλώματα της επιλεκτικής συνταγογράφησης και επιτρέποντας τα παιχνίδια με τις τιμές των φαρμάκων και των ιατρικών υλικών.

Αλλά είναι ίδιον των παρηκμασμένων ελίτ να νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι τρώνε κουτόχορτο.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα