Συναντήσεις και μεταγραφές

Συναντήσεις και μεταγραφές

Η πρώην βουλευτής του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου ετοιμάζεται για νέα μεταγραφή, και όχι στο ΠΑΣΟΚ όπως πολλοί στοιχημάτιζαν. Τώρα είναι η σειρά της ΝΔ εξ ου και το λιβάνισμα στον πρόεδρό της

Όταν ένας (ή… μία!) βουλευτής τα έχει βρει με ένα κόμμα ενώ μόλις χτες τα είχε βρει με άλλο και προχτές ανήκε σε.. τρίτο και πριν από λίγο καιρό σε τέταρτο και πριν από μόλις έξι χρόνια σε πέμπτο, υπάρχει ένα ζήτημα. Δεν είναι δηλαδή εύκολο να βγει και να δηλώσει ότι ο αρχηγός του (τελευταίου!) κόμματος με το οποίο τα βρήκε είναι και πολύ πρώτος, και ετοιμάζεται να σώσει την χώρα, οπότε και και αυτός (ή αυτή!) ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει στην οδό της σωτηρίας μας.

Για να να γίνει ένα τέτοιο πολιτικό άλμα, ειδικά όταν δεν είναι το πρώτο της πολιτικής καριέρας του συγκεκριμένου (ή της συγκεκριμένης), δεν αρκεί μια απλή δήλωση τύπου Ασημάκη Φωτήλα ότι ο βουλευτής είδε το φως το αληθινόν, ή μάλλον το… μεταρρυθμιστικόν, και την έκανε και επισήμως προς ΝΔ, όπως βέβαια είχε αποφασίσει από τότε που την κοπάνησε από το Ποτάμι.

Γιατί κανείς και καμιά δεν μπορεί να βλέπει το φως το αληθινόν κάθε τρεις και λίγο και να θέλει να γίνεται και πιστευτός ότι όλα τα κάνει για τη σωτηρία μας. Πριν γίνει λοιπόν η “μεταγραφή” πρέπει πρέπει να γίνουν κάποια βήματα με το μαλακό και να κατασκευαστεί ένα κάποιο αφήγημα που να μπάζει όσο το δυνατόν λιγότερο, γιατί αλλιώς όλη αυτή η ιστορία θα μοιάζει βγαλμένη από επιθεώρηση.

Γιατί έχει πολλά επιθεωρησιακά στοιχεία αυτός ο “ξαφνικός” έρωτας της μέχρι πριν από έξι μήνες βουλευτίνας του Ποταμιού και νυν ανεξάρτητης Κατερίνας Μάρκου. Διότι είναι δικαίωμά της να βρίσκει αίφνης “ευθύ, ακομπλεξάριστο, προσιτό σε προσωπικό επίπεδο” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν έκανε όταν ανεξαρτητοποιήθηκε και μάλλον με κάτι τέτοια λιβάνιζε την Φώφη, όπως είναι δικαίωμά της να δηλώνει ότι η ΝΔ καλύπτει πλέον τον χώρο που κάλυπτε το Ποτάμι το οποίο η ίδια μέχρι πρότινος θεωρούσε… “μεταρρυθμιστικό Κέντρο”.

Αλλά είναι ολότελα αστείο, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα προσωπικά της άλματα και τις συνεχείς αλλαγές πορείας, να ισχυρίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία, του Μητσοτάκη και του Σαμαρά, του Γεωργιάδη και του Βορίδη, καλύπτει και τον χώρο που κάλυπτε κάποτε η ΔΗΜΑΡ.

Ε, όπως και να το κάνουμε, μπορεί στην Ελλάδα να είσαι ό,τι δηλώσεις, και η κυρία Μάρκου έχει εύκολες τις δηλώσεις, και έτσι πότε είναι κεντροαριστερή, πότε κεντρώα, πότε κεντροδεξιά και πότε νέτα σκέτα δεξιά, πότε ΠΑΣΟΚ, πότε ΔΗΜΑΡ, πότε Ποτάμι και πότε ΝΔ, αλλά δεν μπορείς -ειδικά αν είσαι πολιτικός- να δηλώνεις ό,τι θέλεις, υποτιμώντας τόσο φανερά τους πολίτες.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα