Θέλει ο Μιχαλολιάκος να κρυφτεί…

Θέλει ο Μιχαλολιάκος να κρυφτεί…
Επίθεση με τέσσερις τραυματίες στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Φαβέλα" στον Πειραιά. Συγκεκριμένα ομάδα 30 ατόμων ατόμων εισέβαλετο απόγευμα κρατώντας λοστούς, καδρόνια και καπνογόνα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η δολοφονική επίθεση των "άγνωστων" νεοναζιστών στην “Φαβέλα” στον Πειραιά είναι σχεδιασμένη και εκτελεσμένη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η επίθεση των χρυσαυγιτών στην “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά: Επεισόδια -στον πληθυντικό- σημαίνει βίαιες συγκρούσεις. Όταν λοιπόν ο επικεφαλής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος σε δήλωσή του για την εισβολή φασιστών στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” κάνει λόγο για “επεισόδια στην περιοχή του Πειραιώς” προσπαθεί να μας υποβάλει ότι έγιναν κάποιες συγκρούσεις, οπότε μπορεί να υπήρξαν και κάποια “προβλήματα”.

Αυτό δηλαδή που προσπαθεί να κρύψει ο χρυσαυγίτης για να βγάλει την ουρά του απέξω και να καλύψει τους συνοδοιπόρους του, είναι ότι έγινε εισβολή στη “Φαβέλα” από μέλη τάγματος εφόδου που φορούσαν κράνη και κρατούσαν πυρσούς και σιδερολοστούς και οι οποίοι χτύπησαν τους παρευρισκόμενους αφήνοντας πίσω τους όταν αποχώρησαν πέντε τραυματίες.

Με δεδομένη την απόκρυψη και τη διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών, η δήλωση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που παριστάνει το κόμμα ότι “καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια” είναι απολύτως υποκριτική και δεν έχει καμιά σημασία.

Άλλωστε έγινε μόνο και μόνο επειδή βαρύτερα τραυματισμένη από την επίθεση των νεοφασιστών είναι η Ελευθερία Τομπατζόγλου δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, γεγονός που εξ αντικειμένου ρίχνει τους προβολείς της δημοσιότητας στον ίδιο τον Μιχαλολιάκο και τους αποδέλοιπους της ηγεσίας της οργάνωσης που δικάζονται για το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Αυτό όμως που δεν κρύβεται, όσες δηλώσεις κι αν κάνουν οι μιχαλολιάκοι και οι κασιδιάρηδες, είναι η εντυπωσιακή ομοιότητα της επίθεσης στη “Φαβέλα” με παλαιότερες επιθέσεις των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου σε άλλους κοινωνικούς χώρους, όπως η επίθεση στο στέκι “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα το 2008.

Και εκεί τα κρανοφόρα μέλη του τάγματος εισέβαλαν στο χώρο, έσπασαν ό,τι πρόλαβαν, χτύπησαν όποιον μπόρεσαν και αποχώρησαν μόλις ο “ομαδάρχης” φώναξε “ο χρόνος τελείωσε”. Η διαφορά που μπορεί κανείς να εντοπίσει είναι ότι η επίθεση στη “Φαβέλα” ολοκληρώθηκε όταν ο επικεφαλής φώναξε “τέλος χρόνου”.

Δηλαδή, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όπως κάνει ο Μιχαλολιάκος, οι δύο επιθέσεις είναι σχεδόν απόλυτα όμοιες, σχεδιασμένες με το ίδιο ακριβώς πλάνο και εκτελεσμένες από άτομα με την ίδια ακριβώς εκπαίδευση. Και αυτό είναι που προσπαθεί να κρύψει ο Μιχαλολιάκος, “καταδικάζοντας” χωρίς στην πραγματικότητα να καταδικάζει.

Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία ας θυμηθούμε τι έλεγε μεταξύ άλλων η απόφαση για την “Αντίπνοια” που έστειλε,για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δυο χρυσαυγίτες στη φυλακή: Ήταν “οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα, με όπλα, στον χώρο των παθόντων, χωρίς πρόκληση από τους τελευταίους”, σε μια εποχή που “η Χρυσή Αυγή είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις της”, από δράστες που είχαν “το εγκληματικό σχέδιο της θανάτωσης”.

Δηλαδή ό,τι ακριβώς έγινε και τώρα στην “Φαβέλα”.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα