Κάτι “σάπιο” συμβαίνει με τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ

Κάτι “σάπιο” συμβαίνει με τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ
Αστυνομικό Τμήμα - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Δεν είναι μόνο που πολλά στελέχη έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους και αποτελούν «μακρύ χέρι» συγκεκριμένων αντιλήψεων και κομμάτων στα μέσα ενημέρωσης. Είναι και που πολλοί εξ αυτών λαμβάνουν συνδικαλιστική άδεια ένα …χρόνο το χρόνο, που κανείς υπουργός δεν τολμά να την κόψει!

Αν ήταν μόνο ο Σταύρος Μπαλάσκας της ΠΟΑΣΥ που με τις δηλώσεις του για «σκουπίδια» στα Εξάρχεια, ξεσήκωσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη της χώρας. Ούτε αν ήταν και ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων που επιμένει ότι ο ξυλοδαρμός του Ζακ Κωστόπουλου που οδήγησε στο θάνατό του όχι απλώς δεν ήταν λάθος, αλλά ήταν εφαρμογή του κανονισμού- «Αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει…» προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Πάκος.

Είναι που κάτι «σάπιο» δείχνει να υπάρχει στο συνδικαλισμό της ΕΛΑΣ, έναν συνδικαλισμό που δημοκρατικοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί υπέφεραν να τον επιβάλλουν, κόντρα σε διώξεις και κόντρα σε κυρίαρχες επί σειρά ετών αντιλήψεις πως ο συνδικαλισμός θα διαλύσει το «αξιόμαχο» της ΕΛΑΣ. Τίποτα από αυτά βεβαίως δεν έγινε, γιατί ο πραγματικός συνδικαλισμός θέλησε να υπερασπίσει τα δικαιώματα των αστυνομικών «που τρεις και εξήντα παίρνανε και τον κόσμο δέρνανε» και να εκδημοκρατίσει την ΕΛΑΣ που επί δεκαετίες έβλεπε το λαό ως εχθρό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις ακόμα και στην αποτελεσματικότητα της αστυνομίας στο κυνήγι των εγκληματιών, της τρομοκρατίας κ.ο.κ.

Αντ’ αυτού στελέχη της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ σήμερα λειτουργούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης, καθώς είναι αυτοί- και όχι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Κατεχάκη- που σχολιάζουν τις επιχειρησιακές κινήσεις της αστυνομίας, ξημεροβραδιαζόμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, ως μη οφείλουν για τέτοια θέματα. Παράλληλα εμφανίζονται ως το μακρύ χέρι συγκεκριμένων κομμάτων και ακροδεξιών απόψεων στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, όπως έπραξαν στις περιπτώσεις που προαναφέραμε ο Στ. Μπαλάσκας (που επιδιώκει να ηγηθεί της ΠΟΑΣΥ) και ο Δημ, Πάκος.

Επιπλέον είναι εντυπωσιακό πως οι συνδικαλιστές αστυνομικοί λαμβάνουν συνδικαλιστική άδεια ένα …έτος το έτος! Και η προκλητική άδεια από τη δουλειά, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, δεν αφορά μόνο τους Προέδρους ή, έστω και τους αντιπροέδρους- και κανείς υπουργός δεν τολμά να θίξει, γιατί γνωρίζει καλά με τι καταστάσεις θα βρεθεί αντιμέτωπος. Κάποιες, μάλιστα, πληροφορίες επιμένουν πως κάποιοι εξ αυτών είναι στη φρουρά υψηλών προσώπων (πχ τραπεζιτών), λαμβάνοντας και επιπλέον μπόνους άραγε;

Υ.Γ.: Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ (προφανώς κατ’ εντολήν του υπουργού του) διέταξε ΕΔΕ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα. Μπράβο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είναι αλήθεια πως πρόλαβε και τα σχετικά αιτήματα που-επρόκειτο να- κάνουν(;) κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Θα πρέπει, όμως, επιτέλους να μάθουμε και τα αποτελέσματα των ΕΔΕ. Τόσο για τον Μπαλάσκα, όσο και για τους αστυνομικούς πχ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου και τόσες άλλες. Διαφορετικά, οι ΕΔΕ δεν είναι παρά συγκάλυψη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα