Επιτέλους, τα στοιΧΙΟδη κ.Τόσκα

Επιτέλους, τα στοιΧΙΟδη κ.Τόσκα
Επεισόδια στον καταυλισμό των μεταναστών στην Σούδα της Χίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2016. Eurokinissi

Θα περίμενε κανείς όπως εστάλησαν αστυνομικές δυνάμεις και έγινε έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο, να είχε γινει και το ίδιο στη Χίο, όπου οι Χρυσαυγίτες κάνουν πάρτι

Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ και επέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο, τα οποία κυριάρχησαν στην επικαιρότητα της ημέρας, όπως κάθε φορά. Μαζι με το ερώτημα- απειλή εάν επί αριστερής κυβέρνησης θα έμπαινε η αστυνομία στο άσυλο, όπως της ζητούσαν οι ίδιοι που μετά θα την κατηγορούσαν για αυτό.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και με τις σοβαρές καταγγελίες για όσα συνέβησαν στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο. Τα γεγονότα παρουσιάστηκαν και δη από αστυνομικές πηγές ως εξέγερση μεταναστών και όχι προσφύγων (τονίστηκε ιδιαίτερα αυτό, για να είναι πιο πρόσφορο το έδαφος σε κατηγορίες) οι οποίοι καίτοι φανατικοί ισλαμιστές που έρχονται εδώ για να αλλοιώσουν το ελληνορθόδοξο έθνος διέρρηξαν μεταξύ άλλων μία κάβα για να πιουν αλκοόλ, έτσι χωρίς κάποιο λόγο.

Το γεγονός ότι μόλις λίγο πριν στο νησί είχαν φτάσει δύο υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν προφανώς συμπτωματικό.

Οι πληροφορίες ότι ξεσήκωναν κατοίκους κατά των προσφύγων και μεταναστών που έχουν ξεμείνει στο συγκεκριμένο καταυλισμό, την εκκένωση του οποίου ζητούν και αλληλέγγυοι λόγω απάνθρωπων συνθηκών, ήταν φαίνεται άσχετες με τα όσα επακολούθησαν.

Οι καταγγελίες ότι πριν μία ομάδα μεταναστών διαρρήξει ένα κατάστημα με βεγγαλικά, ο καταυλισμός στον οποίο διαμένουν και μικρά παιδιά είχε δεχθεί επίθεση με πέτρες, δεν άξιζαν μία έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ ούτε το ενδιαφέρον του υπουργού.

Δεν άξιζαν έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ ούτε οι μολοτωφ που έριξαν ακροδεξιοί στον καταυλισμό, ούτε ο ξυλοδαρμός δύο ανθρώπων.

Υποθέτουμε ότι στην Αστυνομία και στο υπουργείο κανείς δε χρησιμοποιεί υπολογιστή ούτε συνδέεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ελέγξει εάν όντως ακροδεξιοί καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από τον καταυλισμό λίγο πριν τα επεισόδια.

Είναι άλλωστε συμπτωματικό ότι στα εκλογικά κέντρα όπου ψηφίζουν οι αστυνομικοί, η ΧΑ λαμβάνει πάντα υψηλά ποσοστά. Ευτυχώς όχι 100%, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Αλλά όλα αυτά είναι συμπτώσεις. Οι διαρροές των αστυνομικών πηγών, που κανείς δεν ελέγχει, οι καταγγελίες για τις οποίες κανείς πλην του τοπικού ΚΚΕ δεν ενδιαφέρθηκε, οι πληροφορίες για κινήσεις φασιστικές την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Πολλές συμπτώσεις όμως.

Επιτέλους λίγη αιδώς κύριε Τόσκα. Εδώ εκτρέφεται ένα τέρας, με σκοπό να στρέψει τους πολίτες κατά ενός αδύναμου “εχθρού”. Και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας φέρει ευθύνη. Εάν αυτά γινόταν επί Δένδια πχ θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Ή μήπως για να αντιδράσει ο υπουργός, έπρεπε να έχουν εμπλοκή και στελέχη της ΝΔ για να υπάρχει χρήσιμος λόγος πολιτικής καταγγελίας;

*H Βίκυ Σαμαρά, είναι αρχισυντάκτρια του Πολιτικού Τμήματος του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα