Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να στείλει λουλούδια στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να στείλει λουλούδια στο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Στην Κουμουνδούρου πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να είναι και με το διαδηλωτή και με το χωροφύλακα και ότι η περίφημη διεύρυνση έχει και ένα όριο.

Δύο πρώην ΠΑΣΟΚοι μπλέξανε και τα κόμματα τους μπερδέψανε: Ο Χρήστος Σπίρτζης προσέφερε ανθοδέσμη στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για να καταγγείλει συμβολικά την απαράδεκτη κίνηση αστυνομικών στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μετά πήγε και κατέθεσε τροπολογία για μπόνους στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα στο Μαξίμου να σκέφτονται σοβαρά ότι θα έπρεπε εκείνοι να του στείλουν λουλούδια.

Διότι πραγματικά είναι απορίας άξιον πως καταφέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση κάθε τρεις και λίγο να κλωτσά την καρδάρα με το γάλα, ιδίως όταν η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Και δεν είναι το ζήτημα εάν πρέπει οι αστυνομικοί, που πραγματικά προστατεύουν τον πολίτη, να ενισχυθούν όπως και άλλοι εργαζόμενοι, αλλά ότι σε μία συγκυρία κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει -και ορθώς- την αστυνομική βία, η οποία μάλιστα φορά “υγειονομικό φερετζέ”, καταθέτει μια τροπολογία εκτός πολιτικού τόπου και χρόνου. Την ώρα που η αστυνομία μετατρέπεται σε απαράδεκτο εργαλείο καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων με υγειονομικά προσχήματα, είναι έξυπνη πολιτικά μία τέτοια κίνηση;

Είπαμε, θεμιτό είναι να θέλουν στο ΣΥΡΙΖΑ πάρουν τις ψήφους του παλιού ΠΑΣΟΚ του ορθόδοξου, αλλά να μη γυρίσουν σε παλαιοπασοκικές λογικές τύπου “τάζω στους πάντες, τα πάντα”.

Επίσης, καλή η καταγγελία της Πάρνηθας, αλλά ουσιαστική αντιπολίτευση ασκείται όταν αναδεικνύονται τα μεγάλα πρακτικά προβλήματα των πολιτών. Είναι για παράδειγμα απορίας άξιον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει σημαία του το γεγονός ότι είναι οι εργασιακοί χώροι βασικές εστίες υπερμετάδοσης στο δεύτερο κύμα, δεδομένου ότι σε αυτό το lockdown εργάζονται πολύ περισσότεροι πολίτες κανονικά.

Ναι το ξέρουμε ότι το ΕΣΥ νοσεί, νοσούσε και πριν και δεν ενισχύθηκε επαρκώς ούτε τώρα. Αλλά ούτε 3.000 ΜΕΘ δεν θα αρκούν όσο εργοδότες βγάζουν εργαζόμενους σε αναστολή και μετά τους υποχρεώνουν να δουλεύουν ή γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την τηλεργασία.

Αντί να ασχολούνται με όλα αυτά, στο ΣΥΡΙΖΑ σκέπτονται με τη λογική του ώριμου φρούτου. Διότι το ριζοσπαστικό το έχουν προ πολλού εγκαταλείψει και το αριστερά φαίνεται πως είναι συζητήσιμο. Η προσπάθεια δε να φορτώσουν την περίφημη τροπολογία αποκλειστικά στο Σπίρτζη δεν αρκεί για να καλυφθεί το ζήτημα ταυτότητας και η άγνοια του πολιτικού παιχνιδιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα