Βελόπουλος: Ολίγον ναζί, όπως λέμε ολίγον έγκυος

Βελόπουλος: Ολίγον ναζί, όπως λέμε ολίγον έγκυος
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος Eurokinissi

Σβάρνα τα κανάλια πήρε ο καναλάρχης- πολιτικός επιθυμώντας να γίνει πιο mainstream και δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα πολύ ναζιστικά δεν του αρέσουν. Τα λίγο όμως;

Η πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής δε μπορεί παρά να χαροποιεί κάθε φυσιολογικό άνθρωπο που δεν είναι φασίστας. Διότι όσοι λιγότεροι ψηφίζουν μία συμμορία που δολοφονεί τόσο το καλύτερο. Ελπίζουμε ότι αρκετοί ψηφοφόροι κατάλαβαν το φρικτό λάθος τους, όμως πολλοί εξ αυτών απλώς μετακόμισαν στο κόμμα Βελόπουλου, που εκφράζει τις ίδιες εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές θέσεις, αλλά χωρίς μαχαίρια.

Ο καναλάρχης και πωλητής υποτιθέμενων επιστολών του Ιησού Κυριάκος Βελόπουλος έκτοτε πήρε σβάρνα κανάλια επιθυμώντας να γίνει πιο mainstream μπας και μπει και στη Βουλή στις εθνικές εκλογές, όπου η ψήφος διαμαρτυρίας δεν είναι τόσο ισχυρή, και δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα πολύ ναζιστικά δεν του αρέσουν. Τα λίγο όμως;

Ολίγον ναζί, όπως λέμε ολίγον έγκυος, δεν γίνεται. Ο Κυριάκος Βελόπουλος υπόσχεται πράματα ανθρωπιστικά και κυρίως μη εφαρμόσιμα, τείχη και ναρκοπέδια στα σύνορα- μόνο καρχαρίες στο Αιγαίο δεν υποσχέθηκε- απόλυτη ασυλία στρατού και αστυνομίας -γιατί κάθε “νομοταγής” νοικοκύρης φαντασιώνεται ότι εκείνον δεν θα τον πειράξουν- και επαναφορά της θανατικής ποινής- πολύ χριστιανικό. Δηλώνει βέβαια ότι θα συνεργαστεί με το Θεό, αλλά στην Ελλάδα ό,τι θες δηλώνεις.

Είναι πάντως σταθερός στις απόψεις του, όπως τότε που ήταν κατά του μνημονίου, αλλά μετά το ψήφιζε, και όπως τότε που δήλωνε ότι θα ήταν ρόμπα αν εγκατέλειπε τον Καρατζαφέρη και πως θα ήταν ο τελευταίος που θα έφευγε από το κόμμα, για να φύγει από το ΛΑΟΣ μερικές ημέρες μετά και να προσχωρήσει στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, από την οποία αποχώρησε στη συνέχεια (προς ανακούφιση των φιλελεύθερων και κεντροδεξιών του κόμματος) για να αναπτύσσει ανενόχλητος τις ψεκασμένες αλλά επικίνδυνες θεωρίες του από τηλεοράσεως.

Τώρα που προσπαθεί να “ξεπλυθεί” στα “συστημικά ΜΜΕ” για να καταφέρει να μπει στη Βουλή (ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν συζητήσεις με στελέχη του ΛΑΟΣ μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από την πολιτική), ο κ.Βελόπουλος διατρέχει όμως έναν άλλο κίνδυνο: Στην Ευρωβουλή μπήκε επειδή είχε κανάλι και επειδή ακριβώς μεγάλο μέρος των πολιτών απέρριψε τα μεγάλα κανάλια λόγω της στάσης τους τα μνημονιακά χρόνια και ορισμένοι εξ αυτών άρχισαν να επιλέγουν μικρότερα ΜΜΕ, κάνοντας όμως το σφάλμα όπως κάποτε πίστευαν ότι έπαιζαν τα “κανάλια της διαπλοκής” τώρα να πιστεύουν ό,τι τους σερβίρουν περιθωριακοί τύποι που χαϊδεύουν αυτιά. ΄Ομως τώρα ο Βελόπουλος θέλει να αφήσει το περιθώριο και παίζει στα ίδια ΜΜΕ που το κοινό του απέρριπτε.

Νομίζει πως έτσι θα φτιάξει το προφίλ του και θα αποκτήσει ένα ρόλο στο πολιτικό σκηνικό την επόμενη ημέρα, ενώ τα ποσοστά της ΧΑ πέφτουν. Το πιθανότερο όμως είναι ότι το δικό του κοινό θα τον εγκαταλείψει ακριβώς για αυτό, ενώ οι ψηφοφόροι της σκληρής δεξιάς δεν έχουν κανένα λόγο να μην επιλέξουν ΝΔ στις εθνικές κάλπες αφού επιθυμούν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το ζήτημα είναι γιατί ένα μέρος των πολιτών ακούει ακόμη τέτοιες φρικώδεις ανοησίες. Ίσως όταν διαπιστώσουν ότι και ο Βελόπουλος απλώς έπαιζε μαζί τους, να αρχίσουν να σκέπτονται. Και εάν οι δεξιοί ψηφοφόροι υποψιαστούν ότι τον προμοτάρουν κάποιοι για να κόψει εκ δεξιών από τη ΝΔ, τότε θα έχει την τύχη των κομμάτων Τσιτουρίδη και Παπακώστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα