Χαλάνδρι: Υπουργός απειλεί σκαιά μια πόλη και είναι ακόμη στη θέση του…

Διαβάζεται σε 3'
Άδωνις Γεωργιάδης Νέα Δημοκρατία ειδήσεις
Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis

Το μόνο που απομένει είναι οι δημότες Χαλανδρίου – και μεταξύ αυτών ελπίζουμε και ψηφοφόροι της ΝΔ – να πουν ένα μεγαλοπρεπές “όχι” στον υπουργό, που θέλει να υφαρπάξει την ψήφο τους με απειλές και εκβιασμούς.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν δικαίωμα να προτιμούν τους υποψήφιους δημάρχους που έχουν τα ίδια πολιτικά γούστα με τους ίδιους. Έχουν, επίσης, δικαίωμα να υποστηρίζουν αυτούς τους υποψηφίους κόντρα στους αντιπάλους τους. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός τρέχει από τη μια γωνιά της χώρας μέχρι την άλλη, για να βοηθήσει τους υποψηφίους της ΝΔ. Γι’ αυτό πήγε χτες βόλτα με τον Κώστα Μπακογιάννη στο κέντρο της Αθήνας. Φυσιολογικά πράγματα.

Όμως, φαντάζεται κανείς τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι θα κάνει δύσκολη της ζωή του αντιπάλου του Μπακογιάννη, αν δεν νικήσει ο εκλεκτός του στις αυριανές εκλογές; Και να απειλεί τους δημότες της Αθήνας ότι , αν δεν του κάνουν το κέφι, θα κόψει τη χρηματοδότηση από την πόλη;

Φυσικά, αυτά είναι αδιανόητα πράγματα και δεν θα τα έλεγε όχι ο πρωθυπουργός, αλλά κανένας αξιωματούχος δημοκρατικής χώρας. «Αδιανόητα»; Όχι και τόσο. «Δεν θα τα έλεγε κανένας;». Και όμως κάποιος τα είπε.
Ιδού πώς έχει εν τάχει η ιστορία.

Το Χαλάνδρι έχει δήμαρχο τον αριστερό Σίμο Ρούσσο. Ο οποίος την περασμένη Κυριακή δεν επανεξελέγη για ελάχιστες ψήφους(πήρε σχεδόν 43%).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι υπουργός. Και ως βουλευτής του Βόρειου Τομέα παίρνει ψήφους και από το Χαλάνδρι. Ο Άδωνις δεν γουστάρει τον Ρούσσο. Δικαίωμά του. Και πήγε να υποστηρίξει την αντίπαλό του, πολιτικά και ιδεολογικά προσκείμενη στη ΝΔ. Κι αυτό δικαίωμά του. Όμως, όσα ακολουθούν δεν είναι καθόλου δικαίωμά του.

Έγραψε ο υπουργός Γεωργιάδης: «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια».

Και είπε ο υπουργός Γεωργιάδης σε ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της εκλεκτής του υποψήφιας: «Τώρα λοιπόν, βρήκαμε τον βηματισμό μας και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Κυριακής, μπορώ να δώσω μια υπόσχεση. Εάν κερδίσουμε το Χαλάνδρι θα γίνει καλύτερο. Εάν δεν τα καταφέρουμε, γιατί υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο στη ζωή, θα κάνουμε την ζωή του κυρίου Ρούσσου δύσκολη από εδώ και μπρος. Για να μην μπορεί να ταλαιπωρήσει του κατοίκους του Χαλανδρίου. Αν νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με εμάς, κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Ο υπουργός Άδωνις, σαν σύγχρονος πολιτικός κουτσαβάκης, απειλεί ότι «θα κάνει δύσκολη τη ζωή» του δημάρχου, αν επανεκλεγεί. Ταυτόχρονα, εκβιάζει τους ψηφοφόρους του Χαλανδρίου, απειλώντας ότι η πόλη δεν θα πάρει χρήματα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, αν δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του και ψηφίσουν ξανά το νυν δήμαρχο.

Μετά από αυτά, θα έπρεπε να έχουν συμβεί δύο πράγματα. Πρώτον, ο πρωθυπουργός να έχει αποδοκιμάσει κατηγορηματικά τις προκλητικά αντιθεσμικές δηλώσεις του υπουργού του. Οπότε, δεύτερον, ο υπουργός θα είχε υποχρεωθεί ή να ξεβρακωθεί διαψεύδοντας τον εαυτό του ή να παραιτηθεί.

Κι επειδή τίποτα από αυτά δεν θα γίνει, το μόνο που απομένει είναι οι δημότες του Χαλανδρίου-και μεταξύ αυτών ελπίζουμε και ψηφοφόροι της ΝΔ- να πουν ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στον υπουργό, που θέλει να υφαρπάξει την ψήφο τους με απειλές και εκβιασμούς.

Να του πουν, δηλαδή, αυτό που έχε πει σε μια ταινία του ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Λικ Γκοντάρ: «Αρνούμαι να γίνω αυτό που εσύ θεωρείς φυσιολογικό»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα