Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;

Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;
Στιγμιότυπο από τη Βουλή Eurokinissi

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, ή μήπως τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Είναι θέμα οπτικής.

Δεν ξέρω πόσοι το πρόσεξαν- όσοι τέλος πάντων δεν ασχολούνται με το… ύφος των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και εναγωνίως πασχίζουν να βάλουν σε «κεντρόμετρο» τις δηλώσεις τους- αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ωραία ατμόσφαιρα. Τόσο ωραία ώστε ακούγοντας την Καββαδία με τη Μεγαλοοικονόμου και τις παρατηρήσεις του Πολάκη στον Παπαγγελόπουλο αναρωτιέσαι γιατί ασχολούνται με τον Άδωνι.

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, ή μήπως τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Είναι θέμα οπτικής. Ένας συριζαίος θα πει ότι αυτό που κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια είναι οι… «μυστικές» δημοσκοπήσεις. Τέλος πάντων αυτό που φαίνεται είναι ότι οι περισσότεροι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανέβει… στα κεραμίδια. Κι εκεί σκέφτονται πως θα πέσουν απ’ τα ψηλά στα χαμηλά.

Ακούγοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να συνιστά στους βουλευτές του να μη δίνουν δικαιώματα στους αντιπάλους τους να ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί στις εκλογές, κάποιοι ευλόγως αναρωτιούνται για τις επιπτώσεις από την πτώση. Γιατί είναι άλλο να πέσεις και άλλο είναι να γκρεμιστείς. Κι εδώ που τα λέμε και Πολάκης να είσαι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι όταν πέφτει κανείς, δεν πέφτει ποτέ ωραία.

Επί της ουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται. Δεν τους αδικώ, αφού ούτως ή άλλως ο φόβος είναι το θεμέλιο κάθε κυβερνητικής εξουσίας. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξάιρεση η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, πέραν του φόβου, στο Μαξίμου έχει ενσκύψει και πανικός. Διότι όσο και να μη το ομολογούν, λόγω των δημοσκοπήσεων έχει διαμορφωθεί ένα αγχογόνο περιβάλλον που επηρεάζει τον πρωθυπουργό.

Γι αυτό, αν προσέξατε, ο πρωθυπουργός επιτίθεται με δριμύτητα κατά των δημοσκόπων. Όχι βέβαια των «δικών» του δημοσκόπων οι οποίοι διενεργούν δημοσκοπήσεις στο διαδίκτυο, αλλά των άλλων που εκτίθενται δημοσίως με τις μετρήσεις τους και έχουν ονοματεπώνυμο. Κάποιος όμως πρέπει να ρωτήσει τον πρωθυπουργό για το αυτονόητο. Αφού είναι τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσει τον Οκτώβριο, γιατί μας κρατάει σε αγωνία αντί να ξεμπερδεύει με τον Μητσοτάκη;

Γιατί πολύ απλά λέει ψέμματα. Κατά συνθήκη ή όχι, λέει ψέμματα. Γιατί αν ίσχυαν οι δημοσκοπήσεις που βγάζουν πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ήδη στο Σύνταγμα και υπό τους ήχους των κλαρίνων θα χόρευε με τη κάλπη στους ώμους. Προφανώς το Μαξίμου θεωρεί τους πολίτες- για να παραφράσω τον Μακιαβέλι- τόσο αφελείς και τόσο έτοιμους να εξαπατηθούν, ώστε παρά τα όσα έγιναν επί τέσσερα χρόνια επιμένει να τους θεωρεί «θύματα».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της. Τόσο καλά ώστε εκτός των «θυμάτων» να υπάρχουν και κάποιοι, υποτίθεται σοβαροί, που παίρνουν στα σοβαρά όλη αυτή τη φάρσα. Διότι πρέπει να είναι κανείς πολύ βλάκας ώστε να μη καταλαβαίνει ότι η παραπλάνηση βασίζεται στην αρχή: Αν είσαι μακριά από τον αντίπαλό σου, κάνε τον να πιστεψει ότι είσαι κοντά. Εν προκειμένω όταν είσαι πάνω από 8 μονάδες πίσω από τον Μητσοτάκη σε όλες τις δημοσκοπήσεις, κάποιοι είναι… πρόθυμοι να πιστέψουν ότι αυτό που κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζεται να… πετάξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα