Ανακαλύφθηκε πόλη που πιστεύουν ότι είναι η Βηθσαϊδά

Ανακαλύφθηκε πόλη που πιστεύουν ότι είναι η Βηθσαϊδά

Μετά από 32 χρόνια ανασκαφών οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια πόλη που πιστεύεται ότι είναι η Βηθσαϊδά, εκεί που κατά τη γνωστή παραβολή, ο Ιησούς θεράπευσε έναν τυφλό.

Το Βιβλικό χωριό της Βηθσαϊδά όπου ο Ιησούς έτρωγε, περπατούσε πάνω στο νερό και βοήθησε έναν τυφλό να δει τελικά το φως του ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους μετά από 32 χρόνια ανασκαφών.

Όπως αναφέρει η Dailymail το Βιβλικό χωριό όπου ο Ιησούς λέγεται ότι είχε εκτελέσει μερικά από τα πιο διάσημα θαύματά του, βρισκόταν ένα μίλι από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, τονίζουν οι αρχαιολόγοι.

Επίσης,σύμφωνα με τη Βίβλο στη Βηθσαϊδά ήταν το σπίτι των μαθητών του Ιησού και πιο συγκεκριμένα του Πέτρου, του Ανδρέα και του Φίλιππου.  Έτσι, μετά από χρόνια ανασκαφών, η σκαπάνη των αρχαιολόγων έφερε στο φως μια πόλη που πιστεύεται ότι είναι η Βηθσαϊδά.

Η ερευνητική ομάδα κινήθηκε με βάση τις περιγραφές του Τίτου Φλάβιου, ενός Ρωμαίου ιστορικού του 1ου μ.Χ. αιώνα.

Ο καθηγητής Ραμί Αράβ από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η περιοχή Ετ – Τελ, στα Υψίπεδα του Γκολάν, κοντά στον Ιορδάνη Ποταμό, είναι η τοποθεσία της βιβλικής κωμόπολης.

Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι μετά η πόλη αυτή ονομάστηκε Τζούλιας από τη σύζυγο ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα