Έφηβος σώζει μητέρα και τα τρία της παιδιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο

Έφηβος σώζει μητέρα και τα τρία της παιδιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο
Waterbury Police Department

"Απλώς ένιωθα ότι αν ήμουν εγώ σε αυτήν την κατάσταση, θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος"

Ένας 18χρονος από το Κονέκτικατ επαινείται για την ηρωική του ενέργεια, να σώσει μια τετραμελή οικογένεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Ο Τζάστιν Γκάβιν είδε ένα SUV να έχει πάρει φωτιά, καθώς περπατούσε σε έναν γειτονικό δρόμο, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Waterbury, όπου συνέβη το περιστατικό.

“Φωνάζω,” Σταματήστε το αυτοκίνητο! Το αυτοκίνητό σας έχει πάρει φωτιά! Το αυτοκίνητό σας καίγεται!” διηγήθηκε ο Γκάβιν.

Εκείνη την στιγμή, η Πυροσβεστική είχε ήδη λάβει πολλές κλήσεις σχετικά με ένα φλεγόμενο όχημα με μια γυναίκα παγιδευμένη μέσα. Αλλά κανένας αξιωματικός δεν είχε προλάβει να βρεθεί στο σημείο, οπότε ο Γκάβιν ανέλαβε να τρέξει προς τις φλόγες και να βοηθήσει τη γυναίκα να ξεφύγει ανοίγοντας την πόρτα της.

“Απλώς ένιωθα ότι αν ήμουν εγώ σε αυτήν την κατάσταση, θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος”, είπε ο Γκάβιν, σύμφωνα με πληροφορίες του People. “Υποθέτω ότι το ένστικτό μου ανέλαβε”.

Μετά τη διάσωση της γυναίκας, ο Γκάβιν παρατήρησε ότι υπήρχαν επίσης τρία παιδιά παγιδευμένα μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο γρήγορα τυλίχτηκε στις φλόγες.

“Καθώς η φωτιά μεγάλωνε, ο Τζάστιν τράβηξε και τα τρία παιδιά από το όχημα, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού μόλις ενός έτους”, δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομίας Μάικλ Ντα Σίλβα σε ένα βίντεο στη σελίδα του τμήματος στο Facebook.

Πριν το SUV γίνει παρανάλωμα του πυρός, ο Γκάβιν κατάφερε να σώσει τα τρία παιδιά της γυναίκας – ηλικίας 1, 4 και 9 – από το πίσω κάθισμα του.

“Ήταν τρομακτικό γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να βγάλω τον καθένα εγκαίρως. Και ευτυχώς, το έκανα.”

Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο αρχηγός της αστυνομίας έδωσε στον Γκάβιν ένα “Νόμισμα πρόκλησης” για να τιμήσει τον ηρωισμό του. Το νόμισμα δίνεται συνήθως μόνο σε αξιωματικούς μετά από μια πράξη γενναιότητας.

Waterbury Police Department

“Ελπίζω αυτό το νόμισμα να σου θυμίζει αυτήν την ημέρα και να αναλογίζεσαι την οικογένεια που έσωσες, να αναλογίζεσαι αυτήν την υπέροχη στιγμή στη ζωή σου”.

Ο Γκάβιν εξομολογήθηκε ότι η εμπειρία του άφησε ένα μοναδικό, δυνατό μάθημα.

“Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι σύντομη”, είπε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα