Ελαφόνησος: Η συνάντηση δύο πλοίων που κόβει την ανάσα

Ελαφόνησος: Η συνάντηση δύο πλοίων που κόβει την ανάσα

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το Στενό Ελαφονήσου, έναν τόπο μοναδικό, με χρώματα που παραπέμπουν σε... Καραϊβική!

Ένα στενό πέρασμα καθιστά την Ελαφόνησο… νησί και τα νερά του έχουν το απόλυτο τιρκουάζ χρώμα που συναντάται μόνο σε τροπικές χώρες.

Όταν δύο πλοία συναντιούνται σ’ αυτές τις συνθήκες, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και απλά μοναδικό!

Η Ελαφόνησος σαγηνεύει όποιον την επισκέπτεται. Όσες φορές και να έρθει κανείς, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψει. Το μοναδικό νησί της Λακωνίας, σε απόσταση 500 μέτρων από την απέναντι ακτή, είναι από τα λίγα νησιά που μπορεί κανείς να προσεγγίσει οδικώς.

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό της Ελαφονήσου, στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκονται οι δίδυμες παραλίες του Σίμου (μικρή παραλία) και του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία ή Τσερατσίνικο για τους ντόπιους). Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται δρομολόγια με καΐκι από το παλιό λιμάνι της Ελαφονήσου (Σκάλα).

Η Ελαφόνησος είναι ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Ψηλές αμμοθίνες και σπάνια θαλασσόκεδρα στολίζουν όλες τις παραλίες του νησιού.

Άλλωστε, είναι προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000 με κωδικό GR2540002.

Η περιοχή περιλαμβάνει θαμνότοπους με φρύγανα και ακανθώδη σαρκοποτήρια, μεσογειακά αλίπεδα, κινούμενες παράκτιες αμμοθίνες, αμμώδεις παραλίες και δάση αρκεύθων. Στα προστατευόμενα είδη της χλωρίδας περιλαμβάνονται: λιναρία η ελληνική, άλλια, βόλανθοι, κράμβη η Κρητική υποείδος Λακωνική, χονδρίλλα η πολυετής, κολχικά, κρόκοι, ονόπορδα τα επίχρυσα, ονόπορδα λακωνικά, ορνιθόγαλα πρασινάνθα, σκαρτσονέρα η κροκόφυλλη, στάχυς ο χρυσανθής, ο σπάνιος στάχυς του Σπραιτζενχόφερ, τουλίπες του Γουλιμή, κ.α.

Στην προστατευόμενη πανίδα περιλαμβάνονται: πράσινες θαλασσοχελώνες, σπιτόφιδα, γραμμωτές νεροχελώνες, πτερυγονυχτερίδες, κρασπεδωτές χελώνες, αβλέφαροι, σαύρες του Μοριά, κοινοί φρύνοι, πράσινοι φρύνοι, χρυσά τσακάλια, σαΐτες, έρυξ, ελληνικές σαύρες, σαμιαμίδια, δεντρογαλιές, δεντροβάτραχοι, πιπιστρέλλοι, τρανόσαυρα, νυχτερίδες του Νάττερερ, νερόφιδα, λιμνόφιδα, οφιόμοροι, νανονυχτερίδες, γουστέρα της Πελοποννήσου, τυφλίνοι, οχιές, κ.α. Η περιοχή είναι σημαντικός σταθμός για τα μεταναστευτικά πτηνά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα