ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ο Μάξιμος καθάρισε τη θάλασσα για να κρατήσει ασφαλή τον Γιάννη και ο κόσμος έγινε καλύτερος

Ο μικρός Μάξιμος και ο Γιάννης με τη μητέρα μου
Ο μικρός Μάξιμος και ο Γιάννης με τη μητέρα μου FACEBOOK

Ο μικρός Μάξιμος προχώρησε σε μία συγκινητική πράξη για χάρη του Γιάννη, του οποίου η ιστορία έκανε τον πρωθυπουργό να λάβει μέτρα για την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα κολύμβησης για όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Η σελίδα στο Facebook "Η ζωή μου με τον Γιάννη" προσπαθεί να μεταφέρει τις ιστορίες από τη ζωή μιας μητέρας, της Άδας Σταματάτου, με τον ενήλικα αυτιστικό της γιο τον Γιάννη.

Η ίδια πριν λίγο καιρό είχε δώσει το δικό της αγώνα στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου "να αξιολογήσει την απαγόρευση η κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο".

ADVERTISING

Εξαιτίας αυτής της ενέργειας το αίτημα έγινε δεκτό και πλέον υπάρχει η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα κολύμβησης για όσους έχουν προβλήματα υγείας και απαιτείται να ασκηθούν. Έτσι, λοιπόν, ο Γιάννης μπορεί να απολαμβάνει την κολύμβησή του.

Η σελίδα έφερε στο "φως" ακόμη μία συγκινητική ιστορία που δείχνει ότι οι πράξεις ανιδιοτέλειας δεν στερεύουν ακόμη και τις ημέρες της καραντίνας. Συγκεκριμένα ο μικρός Μάξιμος θαυμαστής του Γιάννη και των περιπετειών του προχώρησε σε μία ενέργεια που αξίζει τον σεβασμό όλων.

Με την απόχη του καθάρισε τη θάλασσα που κολυμπάει ο Μάξιμος από τις μέδουσες. Μάλιστα όταν η μητέρα έφτασε στην παραλία με τον Γιάννη καθόταν πάνω σε ένα δέντρο και παρατηρούσε αν του έχει ξεφύγει καμία.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

"Αυτός είναι ο Μάξιμος. Φανατικός θαυμαστής του Γιάννη και αναγνώστης των περιπετειών του! Σήμερα πέρασε όλο το πρωινό του καθαρίζοντας με την απόχη το σημείο που κολυμπάμε με τον Γιάννη από τις μέδουσες. «Για να μην τον ενοχλήσουν άλλο τον Γιάννη οι μέδουσες» είπε στη μητέρα του. Δεν έχει κάνει κάποιος κάτι τόσο συγκινητικό για τον Γιάννη μου όσο αυτή η χειρονομία προσφοράς του Μάξιμου. Παιδί μεγαλωμένο με ενσυναίσθηση. Όταν φτάσαμε στη θάλασσα καθόταν πάνω σε ένα δέντρο στην άκρη του κόλπου ως φρουρός μπας και δει από ψηλά καμιά που του είχε ξεφύγει! Σ´ευχαριστώ Μάξιμε από την καρδιά μου"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: