ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σούπερ-γιαγιά έχει νικήσει κορονοϊό, ισπανική γρίπη και φυματίωση

Η ηλικιωμένη αγκαλιά με εργαζόμενη του γηροκομείου
Η ηλικιωμένη αγκαλιά με εργαζόμενη του γηροκομείου AGNES VERONIKA

Ζει σε γηροκομείο της Ισλανδίας και πλέον περιμένει τη 17η Μαΐου για να γιορτάσει τα 103α της γενέθλια. Τη λένε Χέλγκα Γκουντμανσντότιρ και είναι -πολύ- καλά.

Γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1917. Σε λίγες ημέρες κλείνει τα 103α της χρόνια. Τη λένε Χέλγκα Γκουντμανσντότιρ, ζει σε γηροκομείο της Ισλανδίας στο οποίο αποφάσισε να μείνει όταν πλέον έφτασε τα 98 της χρόνια και όπως η ίδια είπε σε συνέντευξή της σε ισλανδική ιστοσελίδα "έχω επιβιώσει από τα πάντα, έτσι δεν είναι;"

H Χέλγκα Γκουντμανσντότιρ
H Χέλγκα Γκουντμανσντότιρ AGNES VERONIKA

Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν μόλις ενός έτους όταν η ισπανική γρίπη έπληξε την ανθρωπότητα. Την ίδια, ωστόσο, δεν κατάφερε να την αγγίξει, αφού μαζί με τα 11 αδέρφια της έμειναν σε αγρόκτημα, μακριά από τον απομονωμένο θείο τους που μπήκε σε καραντίνα. Το 1952, στα 35 της, ταλαιπωρήθηκε από φυματίωση. Τη νίκησε κι αυτή. Παντρεύτηκε έκανε τρία παιδιά και πλέον έχει έξι εγγόνια.

ADVERTISING

Ένα εξ αυτών, η Βερόνικα Άγκνες αποφάσισε να εργαστεί στο γηροκομείο που μένει η γιαγιά της για να τη φροντίζει. Και έβαλε το χέρι της ώστε να γλιτώσει και από την πανδημία του κορονοϊού. "Είναι πολύ θετικό άτομα. Αυτό έχει συμβάλλει στο να είναι υγιής και να επιβιώσει από τον ιό", είπε για τη -σούπερ- γιαγιά της, η οποία θα γιορτάσει σε λίγες ημέρες τα γενέθλιά της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: