Θερινό σινεμά στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Θερινό σινεμά στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τέταρτη χρονιά το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, τηρώντας τους κανόνες της πανδημίας, στήνει μεγάλη οθόνη για τρεις βραδιές

Η μαγεία του θερινού σινεμά καταλαμβάνει και τους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Διδότου 6, όπου για τέταρτη χρονιά το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στήνει μεγάλη οθόνη για τρεις βραδιές , 7 και 16 Ιουλίου και 1η Σεπτεμβρίου 2020, και τηρώντας τους κανόνες που επιβάλει η παναδημία.

Τον κύκλο ανοίγει στις 7/7 ο Μισέλ Πικολί και άλλοι πρωταγωνιστές του γαλλικού κινηματογράφου σε μια από τις πρώτες ταινίες του Κώστα Γαβρά, την «Μακί, τα λιοντάρια της κολάσεως» (1967). Η ιστορία της ταινίας τοποθετείται το 1943. Μετά από μια ριψοκίνδυνη αποστολή, μια ομάδα μελών την Αντίστασης καταφέρνει να απελευθερώσει δώδεκα θανατοποινίτες. Όταν όμως επιστρέψουν στην βάση τους βαθιά μέσα στο Μακί, το πυκνό και αδιαπέραστο θαμνόδασος της Νότιας Γαλλίας, συνειδητοποιούν πώς ανάμεσα στους φυγάδες υπάρχει ένας παραπάνω άνδρας. Ενώ οι Γερμανοί τους κυνηγούν, οι αρχηγοί του Μακί αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν με αυτόν τον άγνωστο…

Στις 16/7 προβάλεται η ταινία του Ζαν Ντεμί «Γαϊδουροτόμαρο» (1970) στο πλαίσιο του 10ου Athens Open-Air Film Festival, γιορτάζοντας τα πενήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του μαγευτικού και πολύχρωμου παραμυθιού του Ντεμί με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ. Ο μπλε βασιλιάς υποσχέθηκε στην ετοιμοθάνατη βασίλισσα να ξαναπαντρευτεί μονάχα με γυναίκα πιο όμορφη από αυτήν. Μα σε όλο το βασίλειο μόνο η ίδια του η κόρη συναγωνίζεται την μητέρα της. Για να αποφύγει το γάμο, η πριγκίπισσα ζητά από τον πατέρα της τα πιο απίθανα δώρα. Όταν της τα φέρνει, απεγνωσμένη του ζητά το πιο πολύτιμο του απόκτημα: το τομάρι του μαγικού γαϊδάρου, πηγή της περιουσίας του βασιλείου.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται τη 1/9 με την ταινία Γαλλικό Κανκάν (1954), φόρο τιμής του Ζαν Ρενουάρ στο Παρίσι της Μπελ Επόκ. Ο Ντανγκλάρ, παραγωγός θεαμάτων και κυνηγός ταλέντων, λανσάρει τη καριέρα της νεαρής Νινί, μιας πλύστρας της Μονμάρτης, προσπερνώντας εμπόδια και αντιζηλίες. Το νέο του κέντρο διασκέδασης, το Μουλέν Ρουζ, γίνεται το επίκεντρο ενός νέου και προβοκατόρικου χορού, του French Cancan.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα