ΕΥΒΟΙΑ

Το πιο εξωτικό μαντρί της Ελλάδας

Το πιο εξωτικό... μαντρί της Ελλάδας - Νημπορειό Εύβοιας
Το πιο εξωτικό... μαντρί της Ελλάδας - Νημπορειό Εύβοιας YOUTUBE

Ένα παράδοξο μα πανέμορφο σκηνικό στην Εύβοια. Ποια είναι η πρόσβαση στο σημείο

Πετάμε πάνω από μια πανέμορφη, εξωτική παραλία στην περιοχή Νιμπορειό της Εύβοιας, που απέχει μόλις 40 λεπτά (δια θαλάσσης) ή 2 ώρες περίπου (οδικώς) από την Αθήνα.

Το μέρος είναι απίστευτα προικισμένο. Ένας απάνεμος, μεγάλος, βαθύς όρμος με ρηχή άμμο σε όλη του την έκταση που βαθαίνει ομαλά, με πλούσιο βυθό από θαλάσσιες ανεμώνες που κρύβονται όταν αντικρίζουν ανθρώπους και πολλά είδη ψαριών όπως μπαρμπούνια και γλώσσες.

ADVERTISING

Σε αυτό το τοπίο το μυαλό του καθενός θα πήγαινε σε μια μεγάλη τουριστική μονάδα ανεπτυγμένη στην ακτή, ή έστω ένα beach bar με ξαπλώστρες, άνετη οδική πρόσβαση και ...παρκαδόρους για να μπορεί να είναι ομαλή η κυκλοφορία από τον κόσμο που θα συνέρρεε.

Όμως όταν μιλάμε για τη χώρα μας, όλα είναι πιθανά.

Αντί για λουόμενους, την παραλία απολαμβάνουν κατσίκια και πρόβατα.

Αντί για ξαπλώστρες υπάρχουν ξεροτοίχια και δεντράκια για να κάθονται από κάτω τους τα συμπαθή αυτά τετράποδα.

Αντί για ξενοδοχείο, ένα μαντρί και αντί για οδική πρόσβαση με μεγάλο δρόμο, ένα μονοπάτι μέσα στη φυτευτή πέτρα.

Το απόλυτα παράδοξο σκηνικό.

Αυτά τα παράδοξα όμως είναι που ομορφαίνουν την Ελλάδα και την διατηρούν παρθένα και ανεξερεύνητη, και σίγουρα θα θέλαμε να δοκιμάσουμε από τα προϊόντα αυτού του εξωτικού μαντριού.

Η πρόσβαση όπως αναφέραμε για ένα πραγματικά μοναδικό μπάνιο γινεται μέσω ενός μονοπατιού με ΒΔ κατεύθυνση, που ξεκινάει εκεί που τελειώνει η κεντρική παραλία του Νημπορειού. Αν επισκεφθείτε την περιοχή, αξίζει σίγουρα μια βουτιά στο γαλάζιο αυτής της παραλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εύβοια
SHARE: