ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σαντορίνη

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2021-2022. Πώς γίνεται η διαδικασία συμμετοχής.

Τουρίστριες με μάσκες περπατούν στη Μύκονο

Ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ τουρισμού και κορονοϊού: Μέτρα - βεντάλια και “πλοία καραντίνας” 

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση ώστε να παραμείνει ανοιχτός ο τουρισμός παρότι το 4ο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών. Αναπροσαρμογή στα πρωτόκολλα καραντίνας στα νησιά.

Τουρίστες στην Σαντορίνη εν μέσω πανδημίας

"Όλα για τα έσοδα": Η πορεία τουρισμού και οικονομίας φρενάρει τις σκέψεις για lockdown

Μεγαλώνει η αγωνία του οικονομικού επιτελείου για τα έσοδα και την πορεία της οικονομίας. Εκτός τραπεζιού το γενικό lockdown, καθώς ο λογαριασμός σε μια τέτοια περίπτωση δεν βγαίνει με τίποτα.

Τι κάνουν τα ελληνικά ξενοδοχεία ως προς το περιβάλλον;

Τι κάνουν τα ελληνικά ξενοδοχεία ως προς το περιβάλλον;

Η νέα μελέτη του ΙΤΕΠ, για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναδεικνύει την πρόοδο αλλά και την υστέρηση που έχουν σημειώσει πολλά ξενοδοχεία, ως προς το περιβάλλον και την αειφορία.

Μύκονος

Τουρισμός: Αγωνία για έσοδα και κρατήσεις λόγω των απαγορευτικών "τύπου Μυκόνου"

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Μύκονο αλλά και τα υψηλά υγειονομικά φορτία εγείρουν ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά, όπου πολλοί βέβαια βασίζουν ελπίδες για οικονομική ανάσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: "Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας"

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο έπειτα από την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στο νησί, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού", σημειώνει.

Με υποχρεωτικό self test η επιστροφή απο τα νησιά για ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για τα αεροπλάνα

Με υποχρεωτικό self test η επιστροφή απο τα νησιά για ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για τα αεροπλάνα

Για την επιστροφή με αεροπλάνο από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα, δεν προβλέπεται υποχρεωτική διενέργεια self test, σε αντίθεση με τα καράβια, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε 16/7.

Ταξίδι με πλοίο: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα τεστ - Ποιοι εξαιρούνται

Ταξίδι με πλοίο: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα τεστ - Ποιοι εξαιρούνται

Ποια έγγραφα για τη νόσο COVID-19 πρέπει να έχουν στην κατοχή τους οι ταξιδιώτες κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο. Σε όλα τα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Τουρίστες σε καφετέρια στη Μικρή Βενετία στη Μύκονο

Στα "κάγκελα" η εστίαση - Οργή επαγγελματιών της Μυκόνου

Σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης εκτιμώντας ότι τα νέα μέτρα για τον τρόπο λειτουργίας θα φέρουν ενίσχυση "παράνομων" καναλιών διασκέδασης (πριβέ πάρτι, δείπνα σε βίλες κτλ). Παράλληλα βλέπουν απροθυμία για ουσιαστική στήριξη

Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο

Μάλτα: Θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους ανεμβολίαστους επισκέπτες

Μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, η Μάλτα θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους ανεμβολίαστους επισκέπτες. "Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ που το κάνει αυτό, όμως χρειάζεται να προστατεύσουμε την κοινωνία μας".

Freedom Pass: 150 ευρώ στους 18-25 ακόμα και με μια δόση - Η εφαρμογή για το πιστοποιητικό

Freedom Pass: 150 ευρώ στους 18-25 ακόμα και με μια δόση - Η εφαρμογή για το πιστοποιητικό

Μία δόση εμβολίου θα είναι αρκετή ώστε να καταβάλλονται στους νέους ηλικίας 18-25 ετών τα 150 ευρώ. Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ποια η διαδικασία.

Τουρίστες στην Αθήνα

Τέταρτο Κύμα: Απειλή για "κομβικές" τουριστικές περιοχές - Κίνδυνος για νέα διόγκωση ελλειμμάτων και χρεών

Η έξαρση των κρουσμάτων, ουσιαστικά έχει σημάνει την έναρξη του λεγόμενου τέταρτου κύματος της πανδημίας εν μέσω θέρους και τουριστικής σεζόν, κάτι που αποτελεί "νάρκη" στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ρεκόρ συμμετοχών στον 9ο κύκλο του egg

Από τις 201 υποψηφιότητες 45 επιχειρηματικές ομάδες προκρίθηκαν προς ένταξη στον 9ο κύκλο της Πλατφόρμας egg Start-Up, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 50% από όλους τους προηγούμενους κύκλους.

Τουρίστες στη Ρόδο

Οικονομία: Οι μεταλλάξεις και οι αβεβαιότητες στον τουρισμό "επιμολύνουν" την προσπάθεια επανεκκίνησης

Ο τουρισμός αποτελεί το μεγάλο "άγνωστο" στην πορεία διαμόρφωσης του φετινού ΑΕΠ καθώς οι μεταλλάξεις αλλά και η υποτονική σε σχέση με τις προσδοκίες πορεία του πρώτου εξαμήνου έχουν αρχίσει να οδηγούν σε δευτερες σκέψεις σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.