ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Νέα 48ωρη απεργία

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Νέα 48ωρη απεργία
ΑΘΗΝΑ-Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για Παρασκευή και Σάββατο, απαντώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00, και την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00.

Ακόμα, από το πρωί κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν υπάλληλοι Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, φορείς των οποίων την κατάργηση προβλέπει το μίνι Μνημόνιο, ενώ συλλαλητήρια διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, σε διάφορες πόλεις της χώρας το ΠΑΜΕ.

Σε 48ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και το Σάββατο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , θα δώσουν το παρών και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας “για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών”.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Συμμετοχή στο τριήμερο των πανεργατικών- πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων δηλώνουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Στην Αθήνα:

*Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στις 10.30 πμ στα Προπύλαια.

*Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 5 μμ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στην οδό Ερμού.

Οι καθηγητές καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, “η αποφασισμένη από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Φεβρουαρίου, θεωρείται αυτονόητο ότι προσαρμόζεται στο γενικότερο αυτό απεργιακό πρόγραμμα. Η οριστικοποίησή της ημερομηνίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις προκειμένου να συμπέσουν οι κινητοποιήσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα