Night Stalker: Ο φρικαλέος serial killer χωρίς μοτίβο

Night Stalker: Ο φρικαλέος serial killer χωρίς μοτίβο
O Richard Ramirez (δεξιά) με τον δικηγόρο του, Arturo Hernandez στο δικαστήριο, στις 21/5 του 1986. @2021 AP Photo/POOL

Από τον Ιούνιο του 1984 έως τον Αύγουστο του 1985 έγινε ο λόγος που στο Los Angeles αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις όπλων. Αυτή είναι η ιστορία του μανιακού Richard Ramirez.

O Νight Stalker, πρωταγωνιστής του docuseries που μπορείς να βρεις στο Netflix έδρασε στο Los Angeles από τον Ιούνιο του 1984 έως τον Αύγουστο του 1985. Σε αυτό το διάστημα αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις όπλων, στην πόλη. Χρησιμοποίησε πληθώρα όπλων και μεθόδων, όπως αφαιρούσε ή κακοποιούσε, με τους πλέον βάναυσους τρόπους, ζωές. Καταδικάστηκε σε θάνατο στις 20/9 του 1989, ως ένοχος για 13 δολοφονίες, 5 απόπειρες δολοφονίας, 11 σεξουαλικές επιθέσεις και 14 ληστείες -αν και πιστεύεται πως τα εγκλήματα του ήταν πολλά περισσότερα. Το 2013 πέθανε από καρκίνο. Είχε συμπληρώσει 23 χρόνια ως θανατοποινίτης. Σε συνέντευξη που είχε δώσει από τη φυλακή είχε να απευθύνει ο ίδιος μια ερώτηση στη δημοσιογράφο. Ήθελε να μάθει αν οι serial killers γεννιούνται ή γίνονται. Η απάντηση είναι αυτή που σκέφτεσαι.

Ο Ricardo Leyva Muñoz Ramirez ήταν ο μικρότερος της επταμελούς οικογενείας των Mercedes και Julian Ramirez, μεταναστών από το Μεξικό στο El Paso του Τέξας. Όλα τα παιδιά είχαν γενετικές ανωμαλίες, αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε η Mercedes -εργαζόταν σε εργοστάσιο κατασκευής μποτών και εκτίθετο καθημερινά σε χημικές αναθυμιάσεις, ενώ ήταν έγκυος. Τα προβλήματα αφορούσαν από αναπνευστικές δυσκολίες έως παραμόρφωση των οστών.

Το timeline της εξέλιξης του Ramirez

Όταν ο Ricardo ήταν 2 χρόνων (1962), έπεσε στο κεφάλι του μια συρταριέρα και του ‘έσκισε’ μεγάλο μέρος του μετώπου. Στα 5 τον χτύπησε στο κεφάλι μια κούνια και έπεσε αναίσθητος στο έδαφος. Αυτές δεν ήταν οι μόνες περιπτώσεις τραυματισμών που είχε υποστεί στο κεφάλι, σε νεαρή ηλικία. Ήταν οι πιο σοβαρές. Στα 6 άρχισε να ‘χει επιληπτικές κρίσεις. Οι εξετάσεις έδειξαν επιληψία κροταφικού λοβού. Στα 6 είδε και για πρώτη φορά τον πατέρα του να χτυπά το μεγαλύτερο αδελφό του, Ruben.

Ως παιδί πήγαινε στην εκκλησία και έγινε παπαδοπαίδι. Οι συμμαθητές του είπαν πολλά χρόνια μετά στη Herald Sun πως ‘η συμπεριφορά του ήταν ασυνήθιστη, αλλά γενικά ήταν καλός μαθητής και καλό παιδί’. Όλα αυτά άλλαξαν στα 9 του χρόνια, όταν άρχισε να απομονώνεται.

Από τα 10 άρχισε να κοιμάται στο νεκροταφείο της πόλης, για να αποφεύγει τις συναντήσεις με τον πατέρα του στο σπίτι. Ο Julian ήταν αστυνομικός στο Juarez και στις ΗΠΑ έγινε εργάτης στο σιδηρόδρομο. Ήταν ένας μόνιμα θυμωμένος και βίαιος άνθρωπος, κακοποιημένος από τον πατέρα και τον παππού του -που αναπαρήγαγε τη συμπεριφορά στα παιδιά του. Είχε καθημερινά ξεσπάσματα εις βάρος της γυναίκας και των παιδιών του. Ενίοτε αυτοτιμωρούνταν -χτυπούσε τον εαυτό του με σφυρί. Ένα από αυτά που έκανε ήταν να κρεμάει στον σταυρό που είχε ‘στήσει’ στην αυλή του σπιτιού, όποιον δεν ήταν υπάκουος και να τον αφήνει εκεί όλο το βράδυ.

Στα 12 ο Ricardo ανέπτυξε μια πιο στενή σχέση με τον μεγαλύτερο εξάδελφο του Miguel, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από το Βιετνάμ. Ο Miguel μοιραζόταν μαζί του τις εμπειρίες από τον πόλεμο και τη μαριχουάνα. Όπου ‘εμπειρίες’ του μιλούσε για τα βασανιστήρια και τους ακρωτηριασμούς που είχε προκαλέσει σε πλήθος γυναικών, ενώ ήταν στον πόλεμο. Είχε εξασφαλίσει και ντοκουμέντα, κάποιες polaroid φωτογραφίες τις οποίες προφανώς και έδειξε στον εξάδελφο του, στον οποίον δίδαξε και τακτικές του στρατού -όπως το πώς να σκοτώνεις με stealth. Ο Ramirez είχε πει για τον ξάδελφο του, το εξής:

“Το να έχεις δύναμη πάνω σε ζωές και θανάτους σε ‘φτιάχνει’. Ήλεγχε ποιος ζούσε και ποιος πέθαινε. Ήταν ο Θεός”.

Όπως αναφέρει το Biography σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν ήταν 13 (1973) ο Ricardo είδε τον εξάδελφο του να σκοτώνει τη σύζυγο του, Jessie με μια σφαίρα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Δεν είπε ποτέ στους γονείς του πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Έκτοτε άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του, οι επιδόσεις στο σχολείο και οι κοινωνικές επαφές -που πια δεν τον ενδιέφεραν.

Το δικαστήριο έκρινε πως ξάδελφος του ήταν αθώος, λόγω παραφροσύνης. Πέρασε τα τέσσερα επόμενα χρόνια της ζωής του στην ψυχιατρική κλινική του Texas. Μετά έζησε ως ελεύθερος άνθρωπος. Όσο ήταν στο ψυχιατρείο o Miguel, ο Ricardo έζησε με την αδελφή του Ruth και το σύζυγο της, Roberto, ο οποίος ήταν ηδονοβλεψίας και τον έπαιρνε μαζί του στις μεταμεσονύχτιες ‘δραστηριότητες’. O Richard το πέρασε στο επόμενο επίπεδο: δεν αρκέστηκε στο να κοιτά από τα παράθυρα μέσα στα σπίτια. Άρχισε να τα διαρρηγνύει, για να μάθει τι έπρεπε να κάνει ώστε να μην τον ‘πιάνουν’.

O Ramirez εγκατέλειψε στα 14 εγκατέλειψε το σχολείο και μετακόμισε στο Los Angeles. Έγινε και Richard. ‘Αυτό που τον διέλυσε ήταν η χρήση LSD’ είχε πει παιδικός του φίλος.

Στα 15 βρήκε δουλειά (ως καθαριστής και αχθοφόρος) σε motel. Έκλεβε πράγματα από τα δωμάτια, ενώ αποπειράθηκε και να κακοποιήσει μια επισκέπτρια. Αργότερα δούλεψε σε ξενοδοχείο, όπου παρενόχλησε σεξουαλικά δυο παιδιά με τα οποία είχε μπει στον ίδιο ανελκυστήρα. Οι κάμερες τον ‘έπιασαν’ και απολύθηκε.

Στα 17 συνελήφθη για πρώτη φορά -για κατοχή μαριχουάνας. Λίγο αργότερα μετακόμισε στην California, όπου ανέπτυξε ενδιαφέρον για πειραματισμό όλων των ναρκωτικών ουσιών (εθίστηκε στο LSD) και το σατανισμό. Άρχισε και τις ληστείες. Συνελήφθη δυο φορές στην περιοχή του Los Angeles, για κλοπή αυτοκινήτων (το 1981 και το 1984). Περιοδικά εγκατέλειπε όλο και περισσότερο την προσωπική του υγιεινή. Έπαυε όλο και περισσότερο να τον ενδιαφέρει ο εαυτός του.

Στις 10/4 του 2009 στοιχεία των ενέπλεξαν στη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού (με διαδοχικές μαχαιριές και τελικά, στραγγάλισμα), της Mei Leung τον Απρίλιο του 1984. Τότε εξακριβώθηκε πως το DNA του ήταν στον τόπο του εγκλήματος -το υπόγειο ενός ξενοδοχείου όπου ζούσε εκείνη την περίοδο. Αφότου βίασε το κορίτσι και το μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, κρέμασε τη σορό από έναν σωλήνα. Δεν κατηγορήθηκε για αυτό το έγκλημα, γιατί το 2016 έγινε γνωστό πως υπήρχε DNA και άλλου άνδρα που δεν ταυτοποιήθηκε.

Η πρώτη διαπιστωμένη δολοφονία που έκανε ήταν στις 28/6 του 1984. Το θύμα ήταν η 79χρονη Jennie Vincow. Πριν τη σκοτώσει, την κακοποίησε σεξουαλικά και τη μαχαίρωσε. Είχε εισβάλει στο σπίτι για να κλέψει, ενώ ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης και δεν είχε σεντ. Είχε περάσει ώρες, περιπλανώμενος με κλεμμένο αυτοκίνητο, στους δρόμους του Los Angeles. Καθ’ οδόν για το νεκροταφείο του Forest Lawn έψαχνε ένα σπίτι, να ληστέψει. Εντόπισε ένα ροζ κτίριο. Εστίασε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Άρχισε να επιθεωρεί το περιβάλλον. Βρήκε πεταμένα, σε έναν κήπο γάντια κηπουρού. Τα φόρεσε και μπήκε στο διαμέρισμα της Vincow, από το παράθυρο που είχε αφήσει ανοιχτό. Ήταν κλειστή η σήτα. Έβγαλε τα γάντια για να διευκολύνει τη δουλειά του. Μετά την παραβίαση, έψαξε για χρήματα ή κοσμήματα. Εκνευρίστηκε γιατί δεν βρήκε κάτι και ξέσπασε στην 79χρονη που κοιμόταν. Τη μαχαίρωσε τόσες φορές που σχεδόν την αποκεφάλισε.

Εννέα μήνες μετά (το Μάρτιο του 1985) και ενώ είχε αγοράσει ένα 22αρι πιστόλι που λόγω μεγέθους μπορούσε να κρύψει εύκολα, ενώ ήταν και αποτελεσματικό. Με αυτό δοκίμασε να επιτεθεί στη Maria Hernandez. Την είχε ακολουθήσει έως το σπίτι της, με το κλεμμένο αυτοκίνητο από το βενζινάδικο όπου είχε σταματήσει και την εντόπισε. Χτύπησε την οροφή του αυτοκινήτου, για να τη εκφοβίσει, εν τούτοις εκείνη κατάφερε να ξεφύγει. Δεν την κυνήγησε. Τουναντίον, παραβίασε το σπίτι της και σκότωσε τη συγκάτοικο της, Tsai-Lian Yu. Η Yu κρυβόταν πίσω από τον πάγκο της κουζίνας. Εκείνος είδε τα χέρια της, πήγε από την άλλη πλευρά και περίμενε να σηκώσει το κεφάλι της. Όταν το έκανε, την πυροβόλησε στον κρόταφο.

Όπως έφευγε από το σπίτι, έπεσε πάνω στη Hernandez, ο οποία επέστρεψε γιατί ανησυχούσε για τη φίλη της. Έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον. Σήκωσε το βλέμμα του, κατέβασε το όπλο και έφυγε περπατώντας -δεν μπήκε καν στον κόπο να τρέξει. Επέστρεψε στο -κλεμμένο- όχημα και ακολούθησε μια άλλη γυναίκα, τη Veronica Yu. Σε ένα κόκκινο φανάρι, μπήκε στο αυτοκίνητο της 30χρονης από θέση του συνοδηγού και την πυροβόλησε. Πέθανε μόλις έφτασε στο νοσοκομείο.

Δέκα μέρες μετά (27/3) σκότωσε τον 64χρονο Vincent Zazzara και την 44χρονη σύζυγο του, Maxine, με τρόπο που εξελίχθηκε σε μοτίβο του: πρώτα πυροβόλησε τον άνδρα και μετά επιτέθηκε βίαια στη γυναίκα, πριν τη μαχαιρώσει μέχρι θανάτου. Πριν φύγει της έβγαλε τα μάτια και τα πήρε μαζί του. Το Μάιο του 1985 εκτέλεσε κατά τον ίδιο τρόπο τους William και Lillie Doi, ζευγάρι συνταξιούχων. Μέσα στους επόμενους μήνες, τα θύματα του αυξήθηκαν κατακόρυφα, όπως λήστευε σπίτια, επιτίθετο στους ιδιοκτήτες και ολοκλήρωνε τα βράδια. Επειδή δεν είχε pattern (ειδικό ηλικιακό γκρουπ, ή φύλο ή μέθοδο) οι αστυνομικοί αδυνατούσαν για μήνες να καταλάβουν πως ο δολοφόνος ήταν ο ίδιος άνδρας. Αυτό άλλαξε όταν άρχισε να αφήνει σατανιστικά σύμβολα.

Ήταν δύσκολο να με πιστέψουν, γιατί έως τότε δεν είχε υπάρξει άλλη περίπτωση εγκληματία που να έχει είναι υπεύθυνος για πολλά διαφορετικά εγκλήματα, σε πολλές διαφορετικές περιοχές και τα θύματα του να είναι ενήλικες, αλλά και παιδιά”, λέει στο ντοκιμαντέρ ένας από τους ντετέκτιβ που είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στη σύλληψη του Ramirez.

Ο Ramirez παρακολουθούσε τα θύματα του, κρυμμένος και έκανε την επίθεση, αφότου έπεφταν για ύπνο.

Δολοφονία με τη δολοφονία, γινόταν όλο και πιο βίαιος. Την Patty Smith τη σκότωσε, σκίζοντας με μαχαίρι το λαιμό της, το οποίο μετά κάρφωσε στο φάρυγγα. Τη Florence Lang τη χτύπησε μέχρι θανάτου, με σφυρί. Tην 61χρονη Joyce Lucille Nelson τη σκότωσε, πατώντας τη στο κεφάλι με δύναμη, όσες φορές χρειάστηκε έως ότου ξεψυχήσει.

Την ίδια περίοδο με τις δολοφονίες, στο Los Angeles είχε εμφανιστεί και ένας άνδρας που απήγαγε παιδιά, τα κακοποιούσε και μετά τα ελευθέρωνε. Οι ντετέκτιβ αρνούνταν να δεχθούν την υπόδειξη ενός ρούκι αστυνομικού ερευνητή, του Gill Carillo κατά την οποία ο απαγωγέας ήταν ο ίδιος άνθρωπος με τον serial killer. Είχε βασίσει την υποψία στο αποτύπωμα του παπουτσιού -που κατόπιν έρευνας επί συγκεκριμένου μεγέθους, είχε βρει το ιδιαίτερο της μάρκας, τις εισαγωγές που είχαν γίνει και πως στο Los Angeles είχε πουληθεί μόνο ένα ζευγάρι του brand.

Πώς είχε την έμπνευση ο Carillo; “Στο Cal State όπου σπούδασα, παρακολούθησα δυο εξάμηνα Advanced Criminal Investigations του Dr. Robert Morneau, του καλύτερου καθηγητή που είχα ποτέ. Αυτός μου έμαθε πως ένα σημάδι σεξουαλικά αποκλινόντων είναι πως τους αρέσει να βλέπουν τον τρόμο στα μάτια των θυμάτων του και να κυριαρχούν επ’ αυτών”. Οι περιγραφές των παιδιών που είχε κακοποιήσει και των επιζώντων αποπειρών δολοφονίας ταίριαζαν. Όλοι συμφωνούσαν πως ο θύτης είχε πολύ κακή οδοντοστοιχία. Παρ’ όλα αυτά, επικράτησε το ‘δεν μπορεί να είναι ο ίδιος, αφού δεν ταιριάζει το pattern’, όσο ο Ramirez συνέχισε να σκοτώνει, πιστεύοντας πως πράττει κατόπιν εντολών του Σατανά.

Το λάθος της αστυνομίας

Μετά τη δολοφονία του λογιστή Peter Pan (ήταν το 16ο θύμα του), στο San Francisco (στις 18/8 του 1985) όλα τα στοιχεία της έρευνας που είχε κάνει η ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, παραδόθηκαν στη Δήμαρχο Dianne Feinstein. Εκείνη έκανε ένα ολισθηρό λάθος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: αφότου έδειξε το σκίτσο που ‘χε προκύψει από περιγραφές όσων είχαν καταφέρει να αποδράσουν, μοιράστηκε αποδεικτικά στοιχεία από όλες τις υποθέσεις, σε όλη την πολιτεία. Πληροφορίες που δεν είχαν γίνει γνωστές. Ο Ramirez απέκτησε πλήρη γνώση των στοιχείων που μπορούσαν να τον ‘κάψουν’ -όπως ήταν η διάμετρος του όπλου που χρησιμοποιούσε και τα αποτυπώματα του παπουτσιού που άφηνε πίσω. Φρόντισε να μην επαναλάβει τα λάθη.

Οι αρχές είχαν φτάσει αρκετές φορές κοντά στη σύλληψη του. Η πιο χαρακτηριστική ήταν μετά μιας απόπειρας απαγωγής που είχε αποτύχει. Όπως προσπαθούσε να διαφύγει, έκανε παράβαση του ΚΟΚ. Όταν τον σταμάτησε περιπολικό, εκείνος άκουσε από το radio πως τον αναζητούσαν. Ζωγράφισε την πεντάλφα στην οροφή του κλεμμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε και άρχισε να τρέχει. Μέσα στο όχημα είχε αφήσει την κάρτα του οδοντίατρου που είχε επισκεφτεί, για να εξαφανίσει ένα άλλο πρόβλημα: είχε γίνει γνωστό πως είχε πολύ κακά δόντια. Αστυνομικοί υποδύθηκαν τους υπαλλήλους του οδοντιατρείου, στο προγραμματισμένο ραντεβού του. Δεν εμφανίστηκε. Ο οδοντίατρος πρότεινε να τοποθετηθεί ένας συναγερμός που θα πατούσε εκείνος, όταν τον επισκεπτόταν ο Ramirez. Πράγμα που έγινε. Αυτό που δεν έγινε ήταν να λειτουργήσει το σύστημα (να μεταδοθεί το σήμα), όταν πάτησε το κουμπί ο γιατρός. 

O Richard Ramirez, την ημέρα της σύλληψης του (31/8 του 1985). @2021 AP Photo

 

Η 24η Αυγούστου του 1985 ήταν η τελευταία μέρα που τρομοκράτησε την πόλη. Εντοπίστηκε στην περιοχή Mission Viego, όπου άφησε και ένα αποτύπωμα παπουτσιού. Ο άνθρωπος που τον είδε και ενημέρωσε για την παρουσία του, έδωσε στην αστυνομία και τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου που οδηγούσε. Την ίδια ημέρα, ο Ramirez βίασε μια γυναίκα και πυροβόλησε τον αρραβωνιαστικό της. Αυτή η γυναίκα έδωσε κάθε λεπτομέρεια στην περιγραφή που έκανε στις αρχές. Όπως και ότι την υποχρέωσε να δηλώσει την αγάπη της για το Σατανά.

Λίγες μέρες μετά, το όχημα που οδηγούσε (και ήταν κλεμμένο) βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Είχε και δαχτυλικά αποτυπώματα που έδωσαν τη φωτογραφία αυτού που έως τότε ήταν γνωστός ως Night Stalker -όνομα που του είχε δώσει η LA Herald Examiner.  Yπήρχε στο ‘σύστημα’ από προηγούμενη σύλληψη του. Αυτή εμφανίστηκε σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, μαζί με το όνομα του, στις 30/8. Εκείνη τη μέρα, μη γνωρίζοντας ότι έχει γίνει ο πιο γνωστός άνθρωπος στις ΗΠΑ, είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο με προορισμό το Tuscon της Arizona, για να επισκεφτεί τον αδελφό του. Δεν τα κατάφερε και με το επόμενο λεωφορείο γύρισε στο Los Angeles, το πρωί της 31ης Αυγούστου.

Κατά την αποβίβαση του πέρασε και μπροστά από αστυνομικούς που είχαν πάει στο σταθμό, με την ελπίδα να εντοπίσουν το δολοφόνο. Όπως περπατούσε ανέμελος, παρατήρησε πως μια παρέα ηλικιωμένων Μεξικανών γυναικών τον έδειχνε και έλεγε ‘el matador’ (ο δολοφόνος). Τότε είδε και το πρόσωπο του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα κατάστημα. Μετά αναζήτησε τρόπους διαφυγής και προσπάθησε να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο. Τον κυνήγησε κόσμος που ήταν στο σημείο, εκείνος δοκίμασε να διαρρήξει άλλα δυο οχήματα, απέτυχε και τελικά ‘νικήθηκε’ από το πλήθος που τον ξυλοκόπησε έως ότου εμφανιστεί η αστυνομία. Εν συνεχεία, συνελήφθη και φυλακίστηκε, περιμένοντας να οριστεί δικάσιμος.

Μετά συνεχόμενες αναβολές, ένεκα διαφωνιών μεταξύ της εισαγγελίας και των δικηγόρων του, αλλά και της εκτεταμένης γεωγραφικής έκτασης όπου είχε εγκλιματίσει (και δημιούργησαν θέμα δικαιοδοσίας). Εξαιτίας όλων αυτών κάποιες κατηγορίες αποσύρθηκαν, ώστε να επισπευσθεί η ιστορία. Μεταξύ όσων συνέβησαν ήταν ότι βρέθηκε και νεκρή μια εκ των ενόρκων (στις 14/8 του 1989, όταν δεν εμφανίστηκε στο δίκη, την αναζήτησαν και τη βρήκαν δολοφονημένη στο διαμέρισμα της). Αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες πως επρόκειτο για έργο του Ramirez. Δεν ίσχυαν. Την είχε σκοτώσει ο σύντροφος της που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Είχε ήδη εγκατασταθεί ανιχνευτής μετάλλων έξω από το δικαστήριο (ενώ όσοι εισέρχονταν σε αυτό υποβάλλονταν σε σωματικό έλεγχο) όταν υπάλληλος της φυλακής όπου κρατείτο τον άκουσε να λέει πως θα πυροβολήσει τον εισαγγελέα με όπλο που είχε ήδη εξασφαλίσει.

Ο Night Stalker καταδικάστηκε -με ομόφωνη απόφαση- για 43 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των 13 για δολοφονία, των 5 για απόπειρα δολοφονίας, των 11 για σεξουαλική επίθεση και των 14 για διάρρηξη. Δυο εβδομάδες αργότερα, οι ίδιοι ένορκοι πρότειναν τη θανατική ποινή -για 19 κατηγορίες. Η δίκη του κόστισε 3.710.000 δολάρια (σημερινά λεφτά). Ήταν η πιο ακριβή της ιστορίας στην California. Την ξεπέρασε το 1994 εκείνη του OJ Simpson.

Μεταξύ όσων ακούστηκαν από ανθρώπους που εμφανίστηκαν στο εδώλιο ήταν και ότι μετά κάθε έγκλημα πήγαινε στην κουζίνα του σπιτιού που είχε διαρρήξει και όπου είχε δολοφονήσει και απολάμβανε ένα snack και ένα ποτό. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, έφαγε ό,τι είχε βρει στο ψυγείο, έκανε εμετό στο πάτωμα της κουζίνας, αυνανίστηκε στο σαλόνι και ολοκλήρωσε ζωγραφίζοντας σατανιστικό σύμβολο στον τοίχο.

Όπως αποχωρούσε ο Ramirez από τη δικαστική αίθουσα, σχολίασε “σιγά το πράγμα. Ο θάνατος είναι μέσα στο ‘παιχνίδι’ της ‘δουλειάς’. Θα σας δω στη Disneyland”.

Στις 7/11 του 1989 ενημερώθηκε πως είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή -σε θάλαμο αερίων. Τον έστειλαν στη φυλακή του San Quentin της California, για να περάσει το υπόλοιπο των ημερών του στη ζωή. Σε συνέντευξη που έδωσε το 1993 (είναι το video πιο πάνω) εξήγησε πως “δεν νοιαζόμουν ιδιαίτερα για τους ανθρώπους”. Δεν σχολίασε τα εγκλήματα του, αλλά να διευκρινίσει πως οι δυσκολίες, η πείνα, τα ναρκωτικά, η κακοποίηση σε παιδική ηλικία παίζουν ρόλο στο να γεμίσει θυμό όποιος τα υπόκειται και να ξεσπάσει σε κάποια περίοδο της ζωής του. Είναι αυτά που εξελίσσουν κάποιον σε serial killer.

Φωτογραφία από το γάμο του Ramirez με την Doreen Lioy, στις 3/10 του 1996. @2021 Lacy Atkins/Associated Press

 

Ενόσω ήταν ακόμα σε εξέλιξη η δίκη, λάμβανε γράμματα από γυναίκες που δήλωναν φαν του. Η Doreen Lioy του είχε γράψει 75 ενώ ήταν εκείνος στη φυλακή. Ήταν δημοσιογράφος σε περιοδικό για εφήβους. Oι Los Angeles Times είχαν γράψει πως η Lioy αρχικά ‘αιχμαλωτίστηκε’ από το ευάλωτο του Ramirez στη φυλακή, όπου τον επισκεπτόταν τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όταν η σχέση τους έγινε σοβαρή, την αποκλήρωσε η οικογένεια της. Το 1988 εκείνος της έκανε πρόταση γάμου. Παντρεύτηκαν στις 3/10 του 1996 -στη φυλακή, παρουσία των συγγενών του γαμπρού.

Για χρόνια η Lioy έλεγε πως θα αυτοκτονήσει τη μέρα που θα εκτελεστεί ο άνδρας της, τον οποίον αγαπούσε “περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Ο καλύτερος φίλος μου. Ο άνδρας μου”, είχε δηλώσει στο CNN το 1997. Εκεί ξεκαθάρισε και ότι πίστευε πως ήταν αθώος. Το 2009, την ημέρα που διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στο βιασμό και τη δολοφονία της 9χρονης Mei Leung τον εγκατέλειψε.

Δηλαδή, έκοψε κάθε επικοινωνία, με τις επισκέψεις να απαγορεύονται από το 2010. Ο Ramirez πέρασε στην επόμενη groupie. Βλέπεις, είχε γίνει γνωστός και ως ‘Death Row Romeo’. Ήταν η 16χρονη Eva και μετά η 23χρονη Christine Lee, συγγραφέας και μητέρα δυο παιδιών. Εκείνος είχε ‘κλείσει’ τα 31. Αντάλλαζαν λέει, ποιήματα με τις γυναίκες να απολαμβάνουν την προσοχή που τους έδειχνε και την αγάπη με την οποία τις ‘έλουζε’.

Επέμεναν πως δεν τις είχε κερδίσει το παρουσιαστικό του όπως και ότι δεν ήταν εμμονικές. Στο video που ακολουθεί, μπορείς να τις δεις να τσακώνονται για εκείνον.

Αν διερωτάσαι πώς μπορεί μια γυναίκα να έλκεται από βιαστή και δολοφόνο, σκέψου πως το φαινόμενο είναι τόσο σύνηθες που έχει και τη δική του λέξη.

Η υβριστοφιλία είναι ευρύτερα γνωστή ως ‘φαινόμενο Bonnie and Clyde’. Ορίζεται ως ‘σεξουαλική διαταραχή στην οποία υπάρχει έλξη για άτομα τα οποία έχουν διαπράξει βιασμό, δολοφονία ή κάποιας άλλης μορφής βασανιστήρια’. Και ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα;

Σύμφωνα με τη Huffington Post και δηλώσεις καθηγήτριας εγκληματικής ψυχολογίας ‘υπάρχουν πολλά. Κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι μπορούν να “δαμάσουν” το τέρας μέσα στον άνδρα, να αποκαλύψουν τον πραγματικό άνθρωπο κάτω από το ‘τέρας’. Τους δίνει περισσότερη δύναμη’.

Όπως μπορείς να δεις στο Netflix ο ήρωας του ήταν ένας από τους ντετέκτιβ που τον συνέλαβαν, τον οποίον αποκαλούσε Mr. Salerno. Είχε ρωτήσει αν ο Frank Salerno και ο συνεργάτης του, Gil Carillo θα παραβρίσκονταν στην εκτέλεση του. Ένας άλλος ήρωας του ήταν ο Hillside Strangler, ο οποίος έδρασε στο Los Angeles από τον Οκτώβριο του 1977 έως το Φλεβάρη του 1978. Τους έβαλαν στο ίδιο κελί, με την ελπίδα πως ο Ramirez θα ομολογήσει τα εγκλήματα του, πράγμα που έκανε για να εντυπωσιάσει το ‘δάσκαλο’ του.

Εν τέλει, πέθανε από επιπλοκές λεμφώματος δεύτερου βαθμού, στις 7/6 του 2013. Ήταν 53 χρόνων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα