Οι τέσσερις γωνιές την Ελλάδας στο ποτήρι σου

Οι τέσσερις γωνιές την Ελλάδας στο ποτήρι σου
24Media /

Τέσσερις επιλογές, τέσσερις καταγωγές, χιλιάδες αρώματα, εκατομμύρια αναμνήσεις. Τα λικέρ νέας γενιάς Roots, απλώνουν τις ρίζες τους σε όλη την Ελλάδα και μας ταξιδεύουν με την μοναδική τους γεύση.

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project “Panteio Day”. Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

Από την Ευγενία Μιχαηλίδη

Εμπνευσμένοι από την αγάπη τους για την Ελλάδα, την παράδοση και την μοναδική ποιότητα και γεύση των βοτάνων στην Ελλάδα τα αδέρφια Μάνος και Νικόλας Σμυρλάκης, δημιούργησαν μια νέα γενιά λικέρ, σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, καθεμία από τις οποίες διαφέρει στην πρώτη ύλη, δηλαδή στο βότανο από το οποίο παίρνει την γεύση του. Η σειρά λικέρ Roots, αν και νέα, δεν παύει να είναι ‘’παλιά’’, αφού κάθε λικέρ κουβαλάει την ιστορία ενός τόπου και κάθε βότανο που χρησιμοποιείται έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.

Τα λικέρ Roots, είναι εκατό τις εκατό από φυσικά ελληνικά προϊόντα, συνδυάζουν έτσι την απολαυστική γεύση με την ευεξία που παρέχουν τα βότανα από τα οποία δημιουργούνται , αφήνοντας στον καταναλωτή τους μια έντονη και παράλληλα φυσική γεύση. Τα Roots λοιπόν καταφέρνουν να παντρέψουν στοιχεία της φύσης και αλκοόλ και δημιουργούν έναν μοναδικό λικέρ σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις.

Μιλώντας για την Χίο, ποιος Έλληνας δεν θα σκεφτεί την παραδοσιακή Ελληνική μαστίχα, με τις φαρμακευτικές και ευεργετικές της ιδιότητες και με ιστορία που μετρά από την αρχαιότητα; Μα φυσικά, Χίος και μαστίχα Χίου πάνε μαζί στο μυαλό του Έλληνα και τιμώντας την παράδοση της Χίου, οι δημιουργοί των Roots, βάσισαν στην μαστίχα Χίου το ένα από τα λικέρ τους με όνομα: Roots Mastiha, που μας συνεπαίρνει σε ένα αρωματικό ταξίδι στο νησί. Η έντονη γεύση της μαστίχας, θυμίζει Χίο με την πρώτη γουλιά, ενώ η απαλή και γλυκιά αίσθηση που αφήνει μας φέρνει στο μυαλό όμορφες στιγμές και αναμνήσεις από Ελλάδα στους Έλληνες, αλλά και στους ξένους δημιουργεί την απορία να διερευνήσουν την ιστορία του λικέρ και των βοτάνων του. Το λικέρ αυτό σίγουρα είναι αγαπητό από τους λάτρεις της μαστίχας καθώς η γεύση της είναι έντονη και διακριτή, όσο έντονη είναι όμως και του αλκοόλ, οπότε συνδυάζει την γλυκιά με την ελαφρώς πικρή γεύση.

24Media /

Ιδιαίτερα αγαπητή είναι και η Κρήτη σε Έλληνες και ξένους, με τα γραφικά χωριά και με την δική της παράδοση και ταυτότητα. Μάλιστα, στο νησί καλλιεργούνται πληθώρα φυτών και βοτάνων που δεν καλλιεργούνται σε καμία άλλη περιοχή, όπως το δίκταμο, ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Μιλάμε για το Roots Diktamo, με γεύση από το κρητικό αυτό φυτό, που με την ελαφρά πικρή γεύση του, αφήνει σε αυτόν που θα το γευτεί μια βοτανική φρεσκάδα και τον ταξιδεύει στα σοκάκια της Κρήτης, σε αναμνήσεις από ταξίδια. Του δημιουργεί την επιθυμία να βρεθεί σε ένα από αυτά τα οικογενειακά τραπέζια και συγκεντρώσεις σε ταβερνάκια της Κρήτης, με το ζεστό κλίμα, παρείστικο χαρακτήρα και άφθονο ποιοτικό φαγητό με φρέσκες και παραδοσιακές γεύσεις υπό τον ήχο κρητικών τραγουδιών. Σε ένα τέτοιο παραδοσιακό κρητικό τραπέζι, από μια καθημερινή μέρα με φίλους, μέχρι και ένα γαμήλιο δείπνο, το Roots Diktamo έρχεται να δέσει το γλυκό και να αφήσει την δική του μοναδική γεύση και ανάμνηση στον καθένα που θα το δοκιμάσει.

Από τα ελληνικά αυτά λικέρ, δεν θα μπορούσε να λείπει το Roots Kanela, με την έντονη γεύση κανέλας, συνδυασμένη με γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο, που μας ταξιδεύει με την σειρά της στα νησιά του Ιονίου. Η κανέλα γνωστή και αυτή για τις ευεργετικές της ιδιότητες, προσδίδει στο λικέρ έναν έντονο χαρακτήρα με την ξεχωριστή της γεύση και παραπέμπει τον καταναλωτή σε αναμνήσεις από ταξίδια στα ελληνικά νησιά του Ιονίου, στα οποία σίγουρα θα έχει γευτεί την κανέλα ως ένα από τα παραδοσιακά τους προϊόντα. Σε αυτόν που θα δοκιμάσει το λικέρ, αφήνει ένα γλυκό άρωμα και μια γεύση ελαφρώς πικάντικη, οπότε κανέλα και τα υπόλοιπα συστατικά του λικέρ αυτού δημιουργούν μια γευστική ισορροπία.

24Media /

Την λίστα των Roots, έρχεται να συμπληρώσει το Roots Rakomelo, με βασικά συστατικά του φυσικά την ρακή και το μέλι, που αποτελούν τον τέλειο παραδοσιακό και γευστικό συνδυασμό. Με ρίζες στα νησιά του Αιγαίου αυτή την φορά, το συγκεκριμένο λικέρ δημιουργεί στο μυαλό του καταναλωτή του συνειρμούς από το μπλε και το άσπρο των σπιτιών στα νησιά, την ηρεμία της ζωής εκεί , τις καλοκαιρινές του διακοπές. Η ρακή, όπως και το μέλι είναι από τα πιο φημισμένα ελληνικά προϊόντα, τα οποία αγοράζουν οι ντόπιοι, αλλά είναι και αρκετά περιζήτητα στο εξωτερικό και από τους τουρίστες. Η απλότητα του λικέρ αυτού, η αναλογία και η ποιότητα του κάνουν την διαφορά. Το φρουτώδες άρωμα και η φυσικώς γλυκιά γεύση της κανέλας, κάνουν το λικέρ αυτό ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, χωρίς ζάχαρη, κάτι το οποίο μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών γυναικών να το δοκιμάσουν, εάν θέλουν στην έξοδο τους να προτιμήσουν ένα πιο ελαφρύ και ταυτόχρονα υγιεινό και γευστικό ποτό. Στην επόμενη σας έξοδο λοιπόν, εσείς που αποφεύγετε τα ποτά με ζάχαρη, έχετε μια άλλη εξίσου γευστική και παράλληλα φυσική επιλογή!

Τόσο απλά, αλλά και τόσο καλά συνδυασμένα τα ελληνικά αυτά βότανα από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας φτάνουν στο ποτήρι μας στην μορφή ενός απολαυστικού λικέρ. Ένα λικέρ με την δική του ιστορία και ταυτότητα το καθένα, με ποικιλομορφία στις γεύσεις για να καλύπτει τα γούστα Ελλήνων και ξένων που θα το γευτούν, με σεβασμό στην παράδοση του κάθε τόπου και με αγνά ελληνικά βότανα. Τα Roots, έρχονται να δώσουν την δική τους πινελιά στην κατηγορία των λικέρ και με την μοναδική τους γεύση να ζωγραφίσουν στο μυαλό του καθένα ξεχωριστά ένα ‘’γλυκό’’ ή ‘’πικρό’’ ταξίδι, μια ‘’απαλή’’ ή ‘’έντονη’’ανάμνηση, στα χρώματα των ελληνικών νησιών. Καθένας από εμάς, έχει μια ιστορία, μια καταγωγή, χιλιάδες αναμνήσεις. Έτσι και τα Roots, δεν ξεχνούν την καταγωγή και την ιστορία τους και πάνω σ’ αυτήν χτίζουν για να δημιουργήσουμε δυνατές αναμνήσεις.

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα