Η αιθαλομίχλη "σκέπασε" την Τρίπολη

Περιορισμένη η ορατότητα από το πρωί των Χριστουγέννων, Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013, στην πόλη των Τρικάλων και έντονη η μυρωδιά του καμένου ξύλου, αφού από το απόγευμα της Τρίτης τα τζάκια και οι ξυλόσομπες άναψαν στο φουλ με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν, αφού και χαμηλές θερμοκρασίες υπήρχαν , υγρασία αλλά και άπνοια. Έτσι το πρωί τα Τρίκαλα είναι "πνιγμένα" στην αιθαλομίχλη και όπως φαίνεται κανείς δεν συμμορφώθηκε με τις συμβουλές των Υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος "να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών".
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

"Εξαφανίστηκε" το ανατολικό τμήμα της Τρίπολης από την αιθαλομίχλη

Νέφος αιθαλομίχλης είχε σκεπάσει όλη την Τρίπολη, ιδιαίτερα αισθητό όμως ήταν το πρόβλημα στο ανατολικό τμήμα της πόλης από αργά το απόγευμα των Χριστουγένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιθαλομίχλη τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στην αρκαδική πρωτεύουσα τις νυχτερινές ώρες, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατούν τα τζάκια αναμμένα συνεχώς.

Το φαινόμενο όμως είναι ιδιαίτερα αισθητό τα Χριστούγεννα, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη οσμή καμένου ξύλου και ενόχληση στα μάτια.

Το κρύο και το γεγονός ότι όλοι ήταν στα σπίτια τους, κράτησε τα τζάκια αναμμένα όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να χειροτερέψει η κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network