Η Εθνική διαψεύδει Ψυχάρη και Παπανδρέου

27-12-20111-ΑΘΗΝΑ -ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου προσέρχεται στη Βουλή για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
27-12-20111-ΑΘΗΝΑ -ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου προσέρχεται στη Βουλή για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σε επίσημη διάψευση ότι υπήρξαν πιέσεις σχετικά με τη δανειοδότηση του ΔΟΛ προχώρησε η Εθνική Τράπεζα. Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές στην δανειοδότηση του ΔΟΛ, εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη κατήγγειλε "πόλεμο" συμφερόντων εναντίον του , αναφέροντας ονομαστικά τον ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη.

Ακολούθησε αιχμηρή απάντηση από τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος έκανε λόγο για παρέμβαση της τότε κυβέρνησης για να μη χορηγηθεί δάνειο.

Η Εθνική Τράπεζα ξεκαθαρίζει ότι σχετικά με τη δανειοδότηση του ΔΟΛ, δεν δέχθηκε ή επεδίωξε ανάμιξη τρίτων. Μάλιστα, παρέχει διευκρινίσεις για το δάνειο που είχε απορρίψει και τονίζει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με διαφανείς διαδικασίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εθνικής:

"Η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε δέχτηκε ή, πολύ περισσότερο, επεδίωξε ανάμιξη τρίτων, πολιτικών ή άλλων προσώπων, στη διαδικασία χορήγησης δανείων ή, γενικώς, στη λειτουργία της. Οι αποφάσεις για δανειοδοτήσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, με συγκεκριμένες και απολύτως διαφανείς εγκριτικές διαδικασίες και με κριτήρια αυστηρά τραπεζικά, ασφαλώς ούτε πολιτικά ούτε "πελατειακά".

Σχετικά με την υπόθεση του ΔΟΛ, διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε.

Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια καταθέτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της, με μόνη και απόλυτη δέσμευση την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πράττει και, βεβαίως, αυτό θα συνεχίσει να πράττει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγρια κόντρα Ψυχάρη-Παπανδρέου

Παπανδρέου: Αποχωρώ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

SHARE:

24Media Network