Τα δύο φεγγάρια της Γης

Τα δύο φεγγάρια της Γης

Ακούγεται ασύλληπτο, αλλά πρόκειται για μία νέα επιστημονική ανακάλυψη, με αποδείξεις. Το ένα από τα δύο φεγγάρια ''δολοφόνησε'' το άλλο (Pic)

Συνηθίζαμε να βλέπουμε μόνο ένα φεγγάρι στον ουρανό, κάτι που δεν ίσχυε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν αυτά ήταν δύο, πριν προλάβει το ένα να ''δολοφονήσει'' το δεύτερο.

Οι επιστήμονες εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβληματίζονταν για το παράξενο σχήμα του φεγγαριού. Η μία του πλευρά κυριαρχείται από το χαμηλό υψόμετρο των πεδιάδων, ενώ το άλλο αποτελείται από ορεινές περιοχές.

ADVERTISING

Έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το φεγγάρι, που όλοι βλέπουμε, είναι ένας ''δολοφόνος'', για αυτό έχει και αυτό το σχήμα!

Τα δύο φεγγάρια της Γης

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ''Nature'' η Γη είχε δύο φεγγάρια, κάτι που συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Άρης.

Το δύο φεγγάρια βρίσκονταν πολύ κοντά και είχαν αισθητή διαφορά στο μέγεθος. Το μικρότερο φεγγάρι ήταν ''σταθμευμένο'' σε ένα βαρυτικά σταθερό σημείο ανάμεσα στο σύστημα Γης και Σελήνης.

Το βαρυτικό σημείο έγινε ξαφνικά ασταθές, με αποτέλεσμα να παγιδεύσει ότι βρισκόταν σε αυτό. Τα δύο φεγγάρια ήρθαν πιο κοντά και έτσι συγκρούστηκαν.

''Η σύγκρουση έγινε σε σχετικά χαμηλή ταχύτητα, εξαιτίας την ίδιας τροχιάς που μοιράζονταν'' ανέφερε ο πλανητικός επιστήμονας Erik Asphaug.

Το μικρότερο και πιο ''αδύναμο'' φεγγάρι εξαφανίστηκε, το ''κατάπιε'' το ήδη υπάρχον, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει  μονάχα το ένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επιστήμη
SHARE:

24Media Network