Η παράδοση καλά κρατεί: Ξανάκλεψαν το θείο βρέφος στη Θεσσαλονίκη

Η παράδοση καλά κρατεί: Ξανάκλεψαν το θείο βρέφος στη Θεσσαλονίκη

Δεύτερη φορά που κλέβουν τις φετινές γιορτές το θείο βρέφος από τη φάτνη στην πλατεία Αριστοτέλους. Αντικαταστάθηκε και πάλι

Σε περιπέτειες, έστω προσωρινής φύσης, μπήκε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, καθώς το μεν ομοίωμα του θείου βρέφους της φάτνης, που έχει στηθεί στον ιστορικό άξονα τής πόλης, εκλάπη, για πολλοστή φορά στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων (η τελευταία ήταν στις 18 Δεκεμβρίου), το δε φωταγωγημένο καραβάκι στον Θερμαϊκό χρειάστηκε να απομακρυνθεί και να μεταφερθεί σε πιο απάνεμο σημείο, σε περιοχή της πρώτης προβλήτας του λιμανιού, λόγω της προειδοποίησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου για ανέμους.

Πάντως, κατόπιν κινητοποίησης των υπευθύνων της ΔΕΘ - Helexpο, που έχει αναλάβει τον στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους, το ομοίωμα του θείου βρέφους -που, σημειωτέον, εκλάπη μέρα μεσημέρι, περίπου στις 11 το πρωί- αντικαταστάθηκε άμεσα.

Τα τελευταία χρόνια, το ομοίωμα του νεογέννητου Χριστού έχει "απαχθεί" επανειλημμένως από αγνώστους, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν αφήσει στη θέση του σημειώματα, ακόμη και μια παλαιά τηλεόραση, πάνω στην οποία είχαν γράψει "θα το δούμε στην tv". Η σημερινή ήταν η δεύτερη φορά που εκλάπη κατά τις φετινές γιορτές.

Στο μεταξύ, το χριστουγεννιάτικο καραβάκι, που απομακρύνθηκε προσωρινά λόγω των αναμενόμενων ανέμων, θα επιστρέψει στη θέση του, στον άξονα της Αριστοτέλους, αμέσως μόλις η πρόγνωση καιρού βελτιωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκλεψαν το Θείο Βρέφος από τη φάτνη της Αριστοτέλους

SHARE:

24Media Network