Η ζέστη... έψησε κάστανα στα Χανιά

Η ζέστη... έψησε κάστανα στα Χανιά

"Ψητά" πριν ακόμα βγουν στην αγορά κατέληξαν τα κάστανα των παραγωγών των Χανίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Οι αφύσικες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να είναι "σωτήριες" για πολλές ομάδες πολιτών, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που τις...αναθεματίζουν.

Όπως οι καστανοπαραγωγοί του νομού Χανίων, οι οποίοι βλέπουν τα κάστανα να...ψήνονται από τη ζέστη και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Εξαιρετικά αμφίβολο είναι, επίσης, αν θα πάρουν αποζημίωση για τη ζημιά που έχουν υποστεί, καθώς ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων δεν δίνει χρήματα για παραγωγή που καταστρέφεται μεν αλλά μένει στο δέντρο παρά μόνο για αυτή που πέφτει στο έδαφος. Θα γίνουν, πάντως, προσπάθειες, για αποζημίωση από την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης.

"Οι ζημιές είναι ολικές και αυτό έχει να κάνει με τους διαρκείς καύσωνες και με το ότι δεν έβρεξε για πολύ καιρό. Τέτοια καλοκαιρία δεν ξανάγινε για πολλά χρόνια και παρότι είμαστε στον Οκτώβριο βλέπουμε ότι ακόμα έχουμε πολλή ζέστη. Οι καστανιές είχαν μεγάλη παραγωγή και δεν μπόρεσαν να θρέψουν το κάστανο" τόνισε ο πρόεδρος του σχετικού Συνεταιρισμού, Νίκος Μπομπολάκης.

Πηγή: haniotika-nea.gr

SHARE:

24Media Network