Ιδρύθηκε η “Δράση”

Ιδρύθηκε η “Δράση”

Τη δημιουργία του νέου πολιτικού σχήματος "Δράση", ανακοίνωσαν οι Στ. Μάνος, Β. Κοντογιαννόπουλος και Γ. Μπουτάρης

Τη “διακήρυξη αρχών και θέσεων” της “Δράσης”, της νέας πολιτικήςκίνησης, με την οποία θα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές,παρουσίασαν οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας, οι πρώην υπουργοί ΒασίληςΚοντογιαννόπουλος και Στέφανος Μάνος, καθώς επίσης και ο δημοτικόςσύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη τύπου, πουδόθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.



“Ιδρύουμε κόμμα καταλύτη που θα επιδιώξει να επιβάλλει την αλήθεια καιτην κοινή λογική στην πολιτική μας ζωή”, είπε ο κ. Μπουτάρηςπαρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος. Ο κ. Μπουτάρης, κάλεσε”όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς,σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές” νασυνεργασθούν ώστε να “ανατραπεί” η “ακάθεκτη πορεία μας προς τηνπαρακμή”.



Οκ. Μπουτάρης είπε, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο ναπροσφέρει τις αναγκαίες ψήφους για το σχηματισμό κυβερνήσεωνσυνεργασίας και στα δύο μεγάλα κόμματα “για να πιέσει να υιοθετηθούνπολιτικές στρατηγικά επωφελείς για τη χώρα”.



Για”νέες” και “αποτελεσματικότερες” ιδέες σε σχέση με την εποχή που είχεσχηματίσει το προηγούμενο κόμμα του, έκανε λόγο, ο κ. Μάνος καιαναφέρθηκε στο “έργο” που άφησε πίσω του, ο δε κ. Κοντογιαννόπουλοςσυντόνισε το πάνελ της παρουσίασης.



Οπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θ. Βερέμης, ο οποίοςσυμμετείχε στο πάνελ της συνέντευξης τύπου είπε ότι το νέο κόμμαστηρίζεται στην “κοινωνία των πολιτών”, η οποία “λανθάνει στη χώρα μας”.



Σεσχετική ερώτηση, οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας τόνισαν ότι σεπερίπτωση πρόωρων εκλογών, το κόμμα δεν θα συμμετάσχει, ενώδιευκρίνισαν ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα τεθεί επικεφαλής τουευρωψηφοδελτίου.



Επιπλέον,με γραπτό χαιρετισμό του, ο οποίος διαβάστηκε κατά την παρουσίαση, οπρώην βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι το νέο κόμμααποτελεί “ελπίδα”.



(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα