Αχαρνές: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Φωτογραφία Αρχείου
(EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
Φωτογραφία Αρχείου (EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) EUROKINISSI

Συνελήφθησαν έξι Ρομά, μέλη της σπείρας-Κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των-5.677 ευρώ, ένα πιστόλι και μία ζυγαριά ακριβείας-Έβαζαν παιδιά να παίζουν στην «καβάτζα» των ναρκωτικών για να κρατούν τσίλιες

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αποθήκευαν και διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Αχαρνών.

Συνελήφθησαν στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών, με τη συνδρομή του Τ.Α.Ε. Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε και αστυνομικού σκύλου, πέντε Ρομά, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, καθώς και ένας ανήλικος, μέλη της σπείρας.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, συστήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με συγκεκριμένους ρόλους, και προέβαιναν στην νόθευση αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν ότι απέκρυπταν τα ναρκωτικά, σε μικρές ποσότητες και σε διάσπαρτα σημεία, σε χωράφια δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, ενώ την επιτήρηση αυτών την ανέθεταν σε ανήλικα, που τους υποδείκνυαν να παίζουν στο χώρο αυτό, ώστε να κρατούν τσίλιες.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, κάποιοι εκ των δραστών εντόπιζαν χρήστες ναρκωτικών που προσέγγιζαν την περιοχή και τους καθοδηγούσαν σε σημεία αγοράς. Εκεί τους ανέμεναν άλλα μέλη της σπείρας και ανάλογα με το είδος του ναρκωτικού που επιθυμούσαν, τους οδηγούσαν σε συγκεκριμένα παραπήγματα. Εκεί έκλειναν την συμφωνία για την αγοραπωλησία και μέλη της σπείρας που ήταν επιφορτισμένα με αυτόν το ρόλο μετέβαιναν στα χωράφια και “ξέθαβαν” την συγκεκριμένη ποσότητα, παραδίδοντας την εν συνεχεία, στους ενδιαφερόμενους.

Από τις έρευνες σε οικίσκους και χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 195 γραμμάρια κάνναβης, 18 γραμμάρια ηρωίνης, 14 γραμμάρια κοκαΐνης, 163 γραμμάρια νοθευτικής ουσίας, 49 ναρκωτικά δισκία, ένα πιστόλι, 5.677 ευρώ και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network