Αχτσιόγλου: Θέλουμε την αντιστροφή του brain drain

Αχτσιόγλου: Θέλουμε την αντιστροφή του brain drain
Η Υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσίογλου Η Υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσίογλου

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ανέλυσε το πλάνο της για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Σε συνολικά 88.500 ανέργους θα απευθύνονται τα 11 νέα προγράμματα που ανακοίνωσαν πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει, μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, τα οποία θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους. Από τις συνολικές θέσεις στα εν λόγω προγράμματα, οι 31.500 θα αφορούν αποκλειστικά νέους ανέργους.

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι η στόχευση της κυβέρνησης για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα την επομένη των μνημονίων, αντανακλάται στο σχεδιασμό των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως είπε, έως την άνοιξη του 2019, «υλοποιούμε 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατομμυρίων ευρώ».

«Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες. Τα προγράμματα αυτά διασφαλίζουν ότι το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό θα εργαστεί με απολαβές σημαντικά υψηλότερες του κατώτατου μισθού, με στόχο την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain» υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η βελτίωση του εισοδήματός τους και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελούν «τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου και σε αυτό στοχεύει έμπρακτα κάθε μας παρέμβαση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα