ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελο του Παιδιού: Κύμα αντιδράσεων για το ενδεχόμενο λουκέτο - Οργή στο Twitter

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο κλείσιμο Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας αλλά και μόνιμης διαβίωσης του Χαμόγελου του Παιδιού. Την κατάργηση των νόμων ζητά με ψήφισμα ο Οργανισμός.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος

Χαμόγελο του Παιδιού: "Η κυβέρνηση μάς βάζει λουκέτο"

Επίθεση εναντίον της υπουργικής απόφασης που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς και ωφελούμενα παιδιά.

Γραφεία ΕΦΚΑ

Αρχίζει η έκδοση συντάξεων fast track και "συντάξεων εμπιστοσύνης" - Τι προβλέπεται

Εγκύκλιος του Διοικητή του ΕΦΚΑ δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι υπάλληλοι καλούνται να σταματήσουν αμέσως κάθε αλληλογραφία για την επαλήθευση στοιχείων που αφορούν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες είχαν υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Rapid Test

Νέα ΚΥΑ: Τι προβλέπει για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ένα rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση.

Παναγιώτης Τσακλόγλου

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Ρουσφέτι σε δημάρχους και νομάρχες με διπλή σύνταξη

Για "κρυφό" και "πασχαλινό δωράκι" του υφυπουργού Εργασίας σε εκατοντάδες αιρετούς κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και καταγγέλλει οτι με εγκύκλιο τούς δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν διπλή σύνταξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Φθηνή στέγη για εργαζόμενους με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία 1,5 δισ. του ΟΑΕΔ για φθηνή στέγη σε εργαζόμενους. Πάνω από ένα δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για “πράσινη” και ψηφιακή κατάρτιση.

Ουρά σε τράπεζα

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τις συντάξεις fast track και τις "συντάξεις εμπιστοσύνης"

Με βάση το αρμόδιο υπουργείο τίθεται ρητή προθεσμία τριών μηνών -με σημείο εκκίνησης την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης- εντός της οποίας πρέπει να εκδοθεί η σύνταξη.

Κωστής Χατζηδάκης

Ηλεκτρονικές εκλογές: Ο Χατζηδάκης αγνόησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και νομοθέτησε κατά το δοκούν

Καμία επαφή με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων δεν έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης πριν νομοθετήσει για τις ηλεκτρονικές εκλογές στα συνδικαλιστικά σωματεία. Εκθετος ο Υπουργός Εργασίας.

Τι προβλέπει νομοσχέδιο για τη στέγαση εργαζομένων και ανέργων

Τι προβλέπει νομοσχέδιο για τη στέγαση εργαζομένων και ανέργων

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας "Δουλειές ξανά" στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπονται ρυθμίσεις την απόκτηση ή ανέγερση ακινήτων που θα διατεθούν για εργαζόμενους, ανέργους και τις οικογένειές τους.

"Προσωπικός Βοηθός": Αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος για άτομα με αναπηρία

"Προσωπικός Βοηθός": Αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος για άτομα με αναπηρία

Από τις 14 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Προσωπικού Βοηθού» μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ποια είναι τα κριτήρια.

Κωστής Χατζηδάκης

Το δίκιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, η σκοτεινή πλευρά του βελγικού Νόμου και το τετραήμερο της γαλέρας

Ξαφνικά αρχίσαμε να ψάχνουμε του νόμους του Βελγίου και καταλήξαμε να θέλουμε να δουλέψουμε στην Ισλανδία. Μια σύγκριση για τα τετραήμερα που μπλέχτηκε στην εργασιακή μας ζούγκλα.

Εκσυγχρονισμός ΕΦΚΑ: Οι κυριότερες ρυθμίσεις των τροπολογιών στο νομοσχέδιο

Εκσυγχρονισμός ΕΦΚΑ: Οι κυριότερες ρυθμίσεις των τροπολογιών στο νομοσχέδιο

Την 1η Μαρτίου ανανεώνεται η ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσων κατά το προηγούμενο έτος είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες (ή δύο μήνες) ασφάλισης.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου για τριετίες: Μία κρίσιμη νίκη για τους εργαζόμενους

Με δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ κάνοντας λόγο για μια κρίσιμη νίκη για τους εργαζόμενους.