news 24/7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Επίθεση Αχτσιόγλου σε Βρούτση για τις 120 δόσεις

"Οι 120 δόσεις υπονομεύουν την οικονομία" δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, με την υπουργό Εργασίας να σημειώνει ότι "αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ".

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος

Αχτσιόγλου: Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε εκατ. οφειλέτες να απαλλαγούν από τα βάρη του παρελθόντος

Την πλατφόρμα για τις 120 δόσεις εγκαινίασαν το πρωί της Τρίτης η Έφη Αχτσιόγλου και ο Τάσος Πετρόπουλος, στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα έγινε διαθέσιμη στο κοινό.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Πρεμιέρα για τις 120 δόσεις για τα ταμεία: Βήμα - βήμα η διαδικασία ένταξης

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος θα εγκαινιάσουν το πρωί τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Το απόγευμα πιστώνεται η 13η σύνταξη

Η Εφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε μέσω twitter ότι η 13η σύνταξη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή το απόγευμα. Η δήλωση της υπουργού Εργασίας. Πίνακας με το πως διαμορφώνεται η 13η σύνταξη.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος - Φωτογραφία αρχείου

Ξεδιπλώνεται το πακέτο των ελαφρύνσεων της κυβέρνησης

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Nov. 8 , 2017 /      , , 8 , 2017

Αχτσιόγλου: "Υποχρεωτική η αιτιολόγηση των απολύσεων - Τομή για την προστασία των εργαζομένων στην Ελλάδα"

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι "αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο, για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς και αποζημίωση.

Σφουγγαρίστρες και κουβάδες

Εργολάβοι ζητούν τα χρήματα για τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού από το κράτος

Την εύκολη λύση βρήκε μερίδα εργολάβων που έχουν συνάψει συμφωνίες με δημόσιους φορείς για τον καθαρισμό των κτιρίων τους. Ζητούν επιπλέον χρήματα για να καλύψουν την... αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επίδομα παιδιού: Έκλεισε η πλατφόρμα αιτήσεων - Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Επίδομα παιδιού: Έκλεισε η πλατφόρμα αιτήσεων - Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Ο Τάσος Πετρόπουλος

Πετρόπουλος: Μέχρι τέλος Απριλίου σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είπε στον News 24/7 στους 88,6 ότι τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια. "Θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί" υπογράμμισε.

Στιγμιότυπα από την αίθουσα συνεντεύξεων στο υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μείωση ως και 60,56% στις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις", το οποίο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που άπτονται ασφαλιστικών και εργασιακών θεμάτων.

Η Έφη Αχτσιόγλου προσέρχεται στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Αχτσιόγλου - Χρυσοβελώνη συζήτησαν περί ισότητας, προστασίας της μητρότητας και ανεργίας γυναικών

Στις δράσεις και θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας που συζητήθηκαν είναι και η επέκταση άδειας και τα επιδόματα μητρότητας και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία παρένθετης μητρότητας, εργαζόμενες και αυτοαπασχολούμενες.

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Η τροπολογία ψηφίζεται αύριο Πέμπτη με στόχο η διαδικασία διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για το 2018 να ξεκινήσει εντός του τελευταίου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου 2018 και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίο δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου

Τσίπρας: Η πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια

Την υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η μάχη για την ενίσχυση των εργαζόμενων αποτελεί προτεραιότητα στη μεταμνημονιακή εποχή

Στιγμιότυπα από την αίθουσα συνεντεύξεων στο υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπογράφεται η επέκταση τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων - Αυξήσεις σε τουλάχιστον 75.000 εργαζόμενους

Πρόκειται για τις συμβάσεις σε τράπεζες, ναυτιλιακά πρακτορεία και επιχειρήσεις και γραφεία ταξιδίων. Οι επόμενοι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει η επεκτασιμότητα είναι τα ξενοδοχεία, τα μεταλλεία, ο καπνός, τα πετρελαιοειδή και το τσιμέντο.

Στιγμιότυπα από την αίθουσα συνεντεύξεων στο υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπ. Εργασίας: Θα καλυφθούν στη β’ φάση με voucher όλες οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς

Η κυβέρνηση "όπως έπραξε και πέρυσι, θα καλύψει με voucher στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όλα τα παιδιά που η μητέρα τους έχει εγκεκριμένο φάκελο και θα δηλώσει διαθέσιμη θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

H υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπογράφει η Αχτσιόγλου

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αναδεικνύουν μια ουσιαστική μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων..

Η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Μείωση του προστίμου για αδήλωτη εργασία αν μεσολαβήσει πρόσληψη

"Εισηγούμαστε μία συνολική αλλαγή, ώστε να επικρατήσει μία λογική δικαιοσύνης προς τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος" δήλωσε η υπουργός Εργασίας - Σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό, επεσήμανε ότι βασικός στόχος με τη λήξη του προγράμματος είναι η αύξησή του