Αργεντινή: Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Μάκρι: Τα βρόντηξε ο “Μέσι των οικονομικών”

Αργεντινή: Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Μάκρι: Τα βρόντηξε ο “Μέσι των οικονομικών”
O Μαουρίτσιο Μάκρι AP

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής Λουίς Καπούτο αποφάσισε να πηδήξει από το καράβι λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η συμφωνία διάσωσης με το ΔΝΤ.

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία της Αργεντινής με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για δάνειο “διάσωσης” 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μαουρίτσιο Μάκρι ήρθε αντιμέτωπος μ’ ένα σοκ.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ο Λουίς Καπούτο, υπέβαλλε την παραίτησή του και αποχώρησε σε μία είδηση που “φιγουράρει” ως πρώτο θέμα σ’ όλα τα ΜΜΕ της Αργεντινής.

Ο Μάκρι, ο οποίος παίρνει μέρος στις εργασίες του Ατλαντικού Συμβουλίου, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας ότι ο αποχώρηση του Καπούτο, επονομαζόμενου και ως “Μέσι των οικονομικών” ήταν προαποφασισμένη και προσυμφωνημένη με το ΔΝΤ.

Αλλες όμως κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για “αγενή κίνηση, τη χειρότερη δυνατή στιγμή” δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι η απόφαση του Καπούτο αν μην τι άλλο τους αιφνιδίασε.

Οπως και να έχει πάντως η συμφωνία Αργεντινής-ΔΝΤ θα επισφραγιστεί. Την Τρίτη ο Μάκρι συναντήθηκε με την επικεφαλής του ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα