Δεν ενημέρωσαν καμία αρχή στην Παλαιστίνη οι Ισραηλινοί ότι θα κλείσουν σχολεία

Δεν ενημέρωσαν καμία αρχή στην Παλαιστίνη οι Ισραηλινοί ότι θα κλείσουν σχολεία
Free Palestine supporters take part in a protest outside Downing Street, before the arrival of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to meet British Prime Minister Theresa May in London, Wednesday, June 6, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Το Σάββατο το Ισραήλ πήρε την απόφαση να κλείσει τα σχολεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για ένα ενδεχόμενο ισραηλινό σχέδιο για το κλείσιμο των σχολείων της στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Σάββατο το βράδυ, το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Hadashot μετέδωσε ότι το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία που εξαρτώνται από την Unrwa στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, οι μαθητές θα ενταχθούν σε σχολεία που λειτουργούν υπό τον έλεγχο των ισραηλινών αρχών. Το γραφείο του πρωθυπουργού στο οποίο υπάγεται το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας δεν επιβεβαίωσε στο AFP τη λήψη απόφασης. Η Unrwa σημείωσε την Κυριακή ότι “δεν ενημερώθηκε για καμία απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της στην Ανατολική Ιερουσαλήμ”.

“Προσφέρουμε υπηρεσίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από το 1950 υπό την εντολή του ΟΗΕ”, πρόσθεσε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία σημείωσε ότι έχει υπό την ευθύνη της 2.359 μαθητές, “εντός των ορίων του δήμου (της Ιερουσαλήμ) που ορίστηκαν από το Ισραήλ” το 1967.

Η Unrwa έφτιαξε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πολλά σχολεία και κέντρα υγείας ιδιαίτερα στον καταυλισμό Σουάφατ όπου, σύμφωνα με την ίδια, ζουν περίπου 24.000 άνθρωποι. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι εργάζονται στην υπηρεσία αυτή του OHE στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην Unrwa.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα