Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι τα μέσα της εβδομάδας

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι τα μέσα της εβδομάδας
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Θερμοκρασία σε μικρή πτώση το επόμενο τριήμερο, αλλά σημαντική μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Παροδικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια σε Αν. Μακεδονία – Θράκη και ανατολικό Αιγαίο

• Θερμοκρασία σε μικρή πτώση το επόμενο τριήμερο, αλλά σημαντική μέσα στο Σαββατοκύριακο

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.

Καιρός ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός ΠΕΜΠΤΗ

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.


Καιρός ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια το ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα κεντρικά και νότια. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Καιρός ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από το απόγευμα στα ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 ενισχυόμενοι στο βόρειο Αιγαίο τη νύχτα σε 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές την Πέμπτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 βαθμούς Κελσίου έως την Πέμπτη αλλά την Παρασκευή θα πέσει στους 5 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα