Κύπρος: Περί τα τέλη Νοεμβρίου η επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης AP

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Τζέιν Χολ Λουτ, ο Νίκος Αναστασιάδης πληροφορήθηκε επισήμως ότι η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ θα βρεθεί στην Κύπρο μέσα στο μήνα.

Tηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Kύπρου Κυριάκου Κούσιου, η κα Λουτ πληροφόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κύπρο περί τα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των προκαταρκτικών επαφών της ενόψει της πρόθεσης του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή Διάσκεψη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την κα Λουτ να μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ τις ευχαριστίες του για την ετοιμότητα του να παράσχει τις καλές του υπηρεσίες για συνέχιση των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού.

Ζήτησε, επίσης, από την κα Λουτ να μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ ότι μονομερείς ενέργειες όπως αυτές στις οποίες προβαίνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλού κλίματος για παραγωγική διαπραγμάτευση προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Από την πλευρά της η κα Λουτ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα μεταφέρει τις ανησυχίες του στον ΓΓ των ΗΕ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης
SHARE:

24Media Network