Λαθρεμπόριο χρυσού: Προφυλακίστηκε ένας κατηγορούμενος, ελεύθεροι οκτώ

Λαθρεμπόριο χρυσού: Προφυλακίστηκε ένας κατηγορούμενος, ελεύθεροι οκτώ
Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Στους πέντε φτάνουν οι προφυλακισμένοι στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγρια κόντρα για τις ποινικές ευθύνες υπάρχει ανάμεσα στους δύο βασικούς κατηγορούμενους.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού.

Μετά την απολογία του ο 39χρονος κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελεα και ανακρίτριας. Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, αρνήθηκε πως είχε ρόλο στην οργάνωση, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν η επικοινωνία με Κινέζους χονδρεμπορους ρούχων στην Ελλάδα, οι οποίοι και βοηθούσαν το κύκλωμα να εισάγει στη χώρα μας τα χρήματα από την πώληση του χρυσού στην Τουρκία.

Ακόμη οκτώ έχουν απολογηθεί σήμερα, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσα τους και ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ. Σε δηλώσεις του μετά την απολογία του, ο συνήγορός του, Γιάννης Ψιλογιαννης, υποστήριξε πως “αποδείχτηκε ότι ο εντολέας μου δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση”. Να σημειωθεί ότι ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο Κυριακή.

Σε κόντρα οι «συνδιευθυντές»

Έτσι πλέον ο αριθμός των προσωρινά κρατούμενων φτάνει τους πέντε στην υπόθεση, ενώ ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους είναι είκοσι άτομα. Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή οδηγήθηκε χθες ο Σύριος κατηγορούμενος που εμφανίζεται ως συνδιευθυντής της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπέρασπισή του ανέφερε στην ανάκριση πως «οι εις βάρος του υπανιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβιών ειναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα”.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος -κατά την κατηγορία- συνδιευθυντής της οργάνωσης, Ροχάρδος, με δηλώσεις του συνηγόρου του Αλ. Κουπιά έχει αποδόσει όλη την ευθύνη για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού στον προφυλακιστέο Σύριο. Συγκεκριμένα, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες σε συνεργάτες του, «οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους φέρονται ότι έχουν επιλέξει την φοροδιαφυγή και την παράνομη εξαγωγή χρυσού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα