Μ. Βρετανία: Αποζημίωση-μαμούθ από τον εμίρη του Ντουμπάι στην πρώην σύζυγό του

Μ. Βρετανία: Αποζημίωση-μαμούθ από τον εμίρη του Ντουμπάι στην πρώην σύζυγό του
H πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας AP

Ξοδεύτηκε λίγο παραπάνω ο εμίρης του Ντουμπάι για να φτάσει σε διαζύγιο με την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας, την 6η σύζυγό του.

Ο εμίρης του Ντουμπάι, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, καταδικάστηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη να καταβάλει περισσότερα από 640 εκατομμύρια ευρώ (!) στην πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους, στη μεγαλύτερη αποζημίωση διαζυγίου που έχει επιδικάσει ποτέ βρετανικό δικαστήριο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 72χρονος επικεφαλής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ 251,5 εκ. λίρες (περίπου 300 εκ. ευρώ) στην έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας, 47 ετών. Επίσης θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τους, την 14χρονη Αλ Τζαλίλα και τον 9χρονο Ζάγεντ, συνολικά 290 εκ. λίρες (περισσότερα από 340 εκ. ευρώ) για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.

«Με δεδομένο το καθεστώς τους και τις απειλές για τρομοκρατία και απαγωγή με τις οποίες είναι αντιμέτωπα (…) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και έχουν ανάγκη ενισχυμένη ασφάλεια», εκτίμησε ο Φίλιπ Μουρ, πρόεδρος του οικογενειακού δικαστηρίου στη σημερινή του απόφαση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η βασική απειλή που αντιμετωπίζουν (τα παιδιά) προέρχεται από τον ίδιο τον εμίρη και όχι από εξωτερικές πηγές».

Η πριγκίπισσα Χάγια «δεν ζητεί αποζημίωση για τον εαυτό της αλλά για την ασφάλειά της» και για να αποζημιωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία της που απώλεσε μετά τη λύση του γάμου τους, εξήγησε ο Μουρ.

Στη διάρκεια της κατάθεσής της ενώπιον του δικαστηρίου, που διήρκησε σχεδόν 7 ώρες, η Χάγια είχε δηλώσει ότι ζητεί να της καταβληθεί εφάπαξ ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, αυτή και τα παιδιά τους, από την επιρροή του σεΐχη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα