Νεκροί στην Κούβα από ανεμοστρόβιλο

Αποψη από Αβάνα
Αποψη από Αβάνα AP

Η Αβάνα δοκιμάστηκε το βράδυ της Κυριακής από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία είχαν πολύ σοβαρές συνέπειες.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 172 τραυματίσθηκαν από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Αβάνα στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

«Επισκεπτόμαστε τις περιοχές που επλήγησαν απ' αυτό το μεγάλης έντασης μετεωρολογικό φαινόμενο στη Ρέγκλα», μια νοτιοανατολική συνοικία της Αβάνας, ανέφερε στο Twitter.

«Υπάρχουν σοβαρές ζημιές και προς το παρόν θρηνούμε την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών και έχουμε καταμετρήσει 172 τραυματίες», συνέχισε ο κουβανός πρόεδρος προσθέτοντας πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Ο επίσημος ιστότοπος Cubadebate ανέφερε πως «η Αβάνα επλήγη από έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο που μπορεί να συγκριθεί με κυκλώνα κατηγορίας 4 ή 5, παρόλο που οι συνέπειές του είναι περισσότερο επικεντρωμένες σε μια περιοχή». Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν από την πλευρά τους πως οι δρόμοι της συνοικίας Λουγιάνο, στον δήμο της 10ης Οκτωβρίου, ήταν γεμάτοι συντρίμμια.

Τμήματα από εξώστες έχουν καταρρεύσει από ορισμένα κτίρια και μερικοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι εξαιτίας δένδων και στύλων που έχουν πέσει. Οι άλλοι τομείς της κουβανικής πρωτεύουσας που έχουν πληγεί είναι οι Σάντος Σουάρες, Βία Μπλάνκα και Σίμπας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κούβα
SHARE:

24Media Network