ΚΟΥΒΑ

Μια γυναίκα με μάσκα περνάει από τοιχογραφία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στην Παλιά Αβάνα της Κούβας, 19 Ιανουαρίου 2021.

Κούβα: Δύο εμβόλια κορονοϊού στην τελική φάση των δοκιμών

Στην Κούβα δύο υποψήφια εμβόλια κρατικής εταιρείας για τον νέο κορονοϊό, περνούν στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών τον Μάρτιο. "Έδειξαν ότι είναι ασφαλή και εγγυώνται ισχυρή ανοσολογική απόκριση εναντίον της ασθένειας".

Ο Φιντέλ Κάστρο

Φιντέλ Κάστρο: Έδειξε στον λαό της Κούβας τον δρόμο της επανάστασης

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν μία από εκείνες τις προσωπικότητες που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα όσο λίγες. Το όνομά του έχει άρρηκτα συνδεθεί με τη ζωή και την ιστορία της σύγχρονης Κούβας.

Κουβανοί γιατροί

Επέστρεψε στην Κούβα μετά από 60 χρόνια εξορίας και πέθανε από κορονοϊό

Ο 87χρονος Βίκτορ Μπατίστα Φάγια, επέστρεψε στην Αβάνα μετά από 60 χρόνια εξορίας και πέθανε από κορονοϊό. Διακεκριμένος εκδότης και ένας από τους μεγαλύτερους μαικήνες της εξόριστης κουβανέζικης λογοτεχνίας.

Κορονοϊός: Η Κούβα έστειλε στην Ιταλία γιατρούς που είχαν καταπολεμήσει τον Έμπολα

Κορονοϊός: Η Κούβα έστειλε στην Ιταλία γιατρούς που είχαν καταπολεμήσει τον Έμπολα

Προορισμός της ιατρικής ομάδας της Κούβας, η οποία έφτασε το Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού.

Το πλοίο MS Braemar

Ο κορονοϊός δεν αφαιρεί την ανθρωπιά από τους Κουβανούς: Ελλιμενίστηκε κρουζιερόπλοιο με κρούσματα

Την ώρα που Μπαχάμες και Μπαρμπέιντος δεν έκαναν, σε καμία περίπτωση, δεκτό το αίτημα ελλιμενισμένου βρετανικού πλοίου με κρούσματα κορονοϊού, η Κούβα φρόντισε να τείνει χείρα βοηθείας.

Σε αυτή τη φωτογραφία ο Yoandri Hernandez Garrido, 37  παρουσιάζει τα 12 δάχτυλά του στο Baracoa, επαρχία Γκουαντάναμο της Κούβας

Ο τέλειος εξαδάκτυλος ζει από τα χέρια του

Νομίζετε ότι το να έχει κάποιος 6 δάκτυλα, σε κάθε πόδι ή χέρι αποτελεί πρόβλημα για τη ζωή του; Λάθος! Σύμφωνα με τον Κουβανό, Yoandri Hernandez Garrido είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες

Στην Κούβα για εξετάσεις ο Μοράλες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο Ε. Μοράλες επιβιβάσθηκε το βράδυ της Κυριακής σε μη προγραμματισμένη πτήση προς την Κούβα, με σκοπό να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις.