Ο Πομπέο δήλωσε έτοιμος να μιλήσει με το Ιράν "ανά πάσα στιγμή"

Ο Μάικ Πομπέο
Ο Μάικ Πομπέο AP

O Μάικ Πομπέο δήλωσε έτοιμος να αρχίσει συνομιλίες με το Ιράν και πως η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως οι αρχές στην Ουάσινγκτον είναι έτοιμες να συνομιλήσουν με το Ιράν «ανά πάσα στιγμή», όμως αυτό το τελευταίο πρέπει να αλλάξει «θεμελιωδώς» τη συμπεριφορά του, και πως η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί.

«Δεν βιαζόμαστε, η εκστρατεία πίεσης συνεχίζεται. Δεν πρόκειται απλώς για μια εκστρατεία οικονομικής πίεσης... αλλά και για την απομόνωσή του μέσω της διπλωματίας», δήλωσε ο Πομπέο στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα προτού αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία.

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία, που ξεκινά την Τετάρτη, ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν, τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν και τον υπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ιράν
SHARE:

24Media Network