Ομιλία Ιμάμογλου: Τούρκοι, τι σχέση έχετε εσείς με τον Ερντογάν;

Ομιλία Ιμάμογλου: Τούρκοι, τι σχέση έχετε εσείς με τον Ερντογάν;
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου AP

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου επιτεθηκε με σφοδρότητα σε όσους κυβερνούν την Τουρκία και αγνοούν "τόσο τη θρησκεία όσο και την ηθική" όπως τόνισε.

Ζωντανή πρόβα υποψηφιότητας για την προεδρία έκανε την Πέμπτη ο Εκρέμ Ιμάμογλου μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη μία μέρα μετά την επιβολή φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Ο Δήμαρχος της Πόλης, που συνοδευόταν σχεδόν από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ήταν σκληρός με το καθεστώς Ερντογάν χωρίς καν να αναφέρει το όνομα του Τούρκου προέδρου και μιλούσε συνεχώς για την ανάγκη να επιστρέψει η δημοκρατία στην Τουρκία.

“Καλώς ορίσατε σπίτι σας, φίλοι μου, καλωσορίσατε όλοι εσείς που πιστεύετε στη δημοκρατία” ήταν τα πρώτα λόγια του Ιμάμογλου ο οποίος συνέχισε δυναμικά.

“Θέλω να μου απαντήσετε σε μία ερώτηση: Τι σχέσεις έχουν οι κυβερνώντας αυτής της χώρας με εσάς και το έθνος μας” αναρωτήθηκε ο Τούρκος πολιτικός.

“Σας είπαν όταν ψηφίσατε στις δημοτικές εκλογές ότι η ψήφος σας είναι άκυρη. Εγιναν ξανά εκλογές. Οι τράπεζες αυτής της χώρας δεν έχουν δώσει ούτε λίρα στο δήμο εδώ και 3,5 χρόνια. Φέρνουμε για το δήμο κεφάλαια από το εξωτερικό με πολύ καλύτερους όρους.Δεν δίνουν καμία έγκριση, μας έχουν στημένους μήνες και χρόνια” υπογράμμισε.

“Αυτοί οι άνθρωποι” ολοκλήρωσε ο Ιμάμογλου “είναι αλλεργικοί με την θέληση του έθνους. Δεν σέβονται τίποτα. Δεν σέβονται ούτε ηθική ούτε θρησκεία, αγνοούν τα πάντα.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ μαζί ο ένας για τον άλλον, ενάντια στην αδικία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα