Συνελήφθη 60χρονη για το τρομοδέμα στην Μέρκελ πριν 8 χρόνια

Συνελήφθη 60χρονη για το τρομοδέμα στην Μέρκελ πριν 8 χρόνια
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ AP

Πίσω από το μπαράζ των τρομοδεμάτων τότε σε πρεσβείες, φορείς του εξωτερικού ακόμα και ευρωπαίους ηγέτες ήταν η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Ταυτοποιήθηκε η 60χρονη από ένα αποτύπωμά της που βρέθηκε στο βιβλίο-βόμβα, ωστόσο η ίδια υποστηρίζει πως συνέλεγε παλιά έπιπλα και παλιά βιβλία που δάνειζε και δεν μπορεί να βρει μια άλλη λογική εξήγηση για όλα αυτά.

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση του μπαράζ των τρομοδεμάτων το 2010, σε πρεσβείες στην χώρα, σε φορείς του εξωτερικού και σε ηγέτες της ΕΕ, πίσω από την οποία βρισκόταν η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τότε, ένας από τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με την αποστολή τρομοδέματος και συγκεκριμένα, βιβλίου-βόμβας, που εξουδετερώθηκε από τις γερμανικές Αρχές.

Μετά από πολυετή ανάλυση οι γερμανικές Αρχές εντόπισαν ένα αποτύπωμα που έστειλαν στις ελληνικές Αρχές και το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με κάποιο γνωστό τρομοκράτη ή κάποιον άγνωστο βομβιστή, αλλά με μία 60χρονη γυναίκα που διατηρεί κατάστημα επίπλων στην Γλυφάδα και το αποτύπωμα αυτό ταυτοποιήθηκε γιατί είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για οικονομικής φύσης περίπτωση και συγκεκριμένα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Κατόπιν όλων αυτών ο Ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 60χρονης το οποίο εκτελέστηκε την προηγούμενη Δευτέρα στις 12 Νοεμβρίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή που την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, αποφάσισαν την προφυλάκισή της.

Η ίδια ωστόσο δεν προκύπτει να έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για παρόμοιους λόγους, να προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο εκείνη ή κάποιος συγγενής της και προφανώς εμβρόντητη με αυτό που της έτυχε, υποστήριξε πως δεν μπορεί να εξηγήσει πως μπορεί να βρέθηκε στο επίμαχο βιβλίο το αποτύπωμα της παρά μόνο ότι συλλέγει παλιά έπιπλα και παλιά βιβλία τα οποία δανείζει και ίσως με κάποιον τρόπο έτσι να κατέληξε το βιβλίο στα χέρια των βομβιστών…

Η Δικαιοσύνη ωστόσο δεν πείστηκε από όσα υποστήριξε η 60χρονη γυναίκα και οδηγήθηκε στην φυλακή, με αποτέλεσμα να γίνει πρωταγωνίστρια τώρα σε μία απίστευτη περιπέτεια που την περιμένει…Σημειώνεται ότι για την εξέλιξη αυτή δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα