Το Εδιμβούργο χτυπήθηκε από “Thundersnow” -Σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο

Το Εδιμβούργο χτυπήθηκε από “Thundersnow” -Σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο
Twitter @Em_E_Dee

Τρομαγμένοι κάτοικοι του Εδιμβούργου ξύπνησαν από δυνατές "εκρήξεις" που φοβόντουσαν ότι ήταν αποτέλεσμα κατάρρευσης κάποιου κτιρίου. Δεν ήταν τίποτα παραπάνω από "καταιγίδα χιονιού", ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο.

Ασυνήθιστα δυνατές βροντές ακούστηκαν πάνω από την πρωτεύουσα της Σκωτίας κατά τη διάρκεια σπάνιου μετεωρολογικού φαινομένου.

Οι φοβισμένοι κάτοικοι του Εδιμβούργου ήρθαν σε επαφή με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν ξύπνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες από δυνατές “εκρήξεις” που φοβόντουσαν ότι ήταν αποτέλεσμα συντριβής αεροπλάνου ή κατάρρευσης ενός κτιρίου, σύμφωνα με τον Guardian.

Η αστυνομία εξήγησε ότι ο τρομακτικός θόρυβος προκλήθηκε από το φαινόμενο που ήταν γνωστό ως “καταιγίδα χιονιού”, το οποίο συμβαίνει όταν καταιγίδες σχηματίζονται σε χειμερινές συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, προκαλώντας έντονες χιονοπτώσεις.

Η αστυνομία της Σκωτίας έκανε tweet λίγο μετά τις 5 το πρωί της Παρασκευής: “Έχουμε λάβει πολλές κλήσεις από ανθρώπους που ανησυχούν για εκρήξεις. Μην ανησυχείτε, αυτήν τη στιγμή βιώνουμε κεραυνούς και αστραπές”.

Μετά από δύο ασυνήθιστα δυνατά χτυπήματα βροντής πάνω από το Εδιμβούργο, τα κατοικίδια ζώα τρόμαξαν, οι συναγερμοί των αυτοκινήτων ενεργοποιήθηκαν και γενικά πυροδοτήθηκε μία κατάσταση πανικού που ξύπνησε τους κατοίκους, οι οποίοι παρομοίασαν τον θόρυβο με τον ήχο μιας έκρηξης.

Το χιόνι προκάλεσε αναστάτωση σε όλη την περιοχή.

Ωστόσο, δεν ενοχλήθηκαν όλοι οι κάτοικοι. Ο βραβευμένος συγγραφέας Ian Rankin εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή κοιμόταν κατά την διάρκεια αυτού του σπάνιου φαινομένου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα