Τραμπ στηρίζει Μπάιντεν για το Αφγανιστάν αλλά με αστερίσκους

Τραμπ στηρίζει Μπάιντεν για το Αφγανιστάν αλλά με αστερίσκους
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε δημοσίως τη στήριξή του στην απόφαση Μπάιντεν για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Η απόφαση του Τζο Μπάιντεν για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν με τελικό ορίζοντα την 11η Σεπτέμβρη του 2021 στηρίζει με…αστερίσκους ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε αποφασίσει πρώτος τη σχετική κίνηση, τόνισε ότι συμφωνεί με την επιλογή Μπάιντεν, όχι όμως και την ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου ως ορόσημο της…φυγής.

“Είναι υπέροχο το να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματά από το Αφγανιστάν, γι’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά εύχομαι ο πρόεδρος να μην χρησιμοποιήσει την 11η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική ημερομηνία” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ για εξηγηθεί περαιτέρω.

“Πρώτον, τα στρατεύματά μας πρέπει να αποσυρθούν νωρίτερα. Στην πραγματικότητα τα δεκαεννέα χρόνια παρουσίας μας εκεί είναι αρκετά, πάρα πολλά. Δεύτερον, η 11η Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεύει ένα πολύ θλιβερό γεγονός και ως ημέρα θα πρέπει να παραμείνει μέρα μνήμης για τα θύματα”.

Ο Τραμπ πάντως λειτούργησε αυτή τη φορά θεσμικά και ένωσε τη φωνή του με τους πρώην προέδρους Τζορτζ Μπους Τζούνιορ και Μπαράκ Ομπάμα οι οποίοι εκφράστηκαν επίσης θετικά για το τέλος της αποστολής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version