Και στην τηλεόραση η Εκκλησία της Ελλάδος

Και στην τηλεόραση η Εκκλησία της Ελλάδος

Μετά την παρουσία της στα ερτζιανά, η Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στην απόκτηση και τηλεοπτικής παρουσίας. Διαβάστε για την συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά

Πολύ κοντά στην απόκτηση σταθερής τηλεοπτικής παρουσίας είναι η Εκκλησία της Ελλάδος. 

Όπως όλα δείχνουν οι συζητήσεις με τον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε για την συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο, δεν πρόκειται για αγορά του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού, αλλά για συνεργασία την οποία, όπως είπε, την έχουν ήδη πρότειναν οι υπεύθυνοι του 4Ε.   

Το θέμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΙΣΙ την Πέμπτη οπότε και οι συνοδικοί Ιεράρχες θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο και την πορεία των συζητήσεων.

Ωστόσο, όπως όλοι επισημαίνουν, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη αφού σε μια εποχή που η Εκκλησία της Ελλάδος συχνά-πυκνά βάλλεται θα έχει τη δυνατότητα αφενός να παρουσιάζει τις θέσεις της, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και αφετέρου να αναδείξει τον πλούτο της ελληνορθόδοξης παράδοσης, την λειτουργική και πνευματική ζωή καθώς και τους προσκυνηματικούς τόπους στις Ιερές Μητροπόλεις της.

Το θέμα εκσυγχρονισμού των εκκλησιαστικών Μέσων Επικοινωνίας έθεσε κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ΙΣΙ, με την εμπεριστατωμένη εισήγησή του με θέμα "Δυσκολίαι της Εκκλησίας κατά την άσκησιν της ποιμαντικής Της", και ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος.

"Τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτομεν δεν ανταποκρίνονται εις την εποχήν της υψηλής τεχνολογίας, έχομεν μόνον ραδιόφωνον και περιοδικά, ολίγοι δε και διαδίκτυον", παρατήρησε ο Μητροπολίτης Βασίλειος.

Πηγή: Amen.gr

SHARE:

24Media Network