Άνοδος θερμοκρασίας, νοτιάδες και συννεφιά την Δευτέρα

Άνοδος θερμοκρασίας, νοτιάδες και συννεφιά την Δευτέρα
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΙΡΟΣ - ΑΝΟΙΞΗ. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

Πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή, επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Θερμοκρασία πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή-Τοπικά 34 με 35 βαθμούς Κελσίου

  • Παροδικά νεφελώδης καιρός κυρίως στα δυτικά –Αυξημένη σχετική υγρασία .

  • Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου και θα φτάσει τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 30 στην Κρήτη τους 33 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 5/10/2004 είχαμε ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. — 2013: -1.4°C η ελάχιστη θερμοκρασία στην Ορεστιάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα