Αραιή συννεφιά και σκόνη από την Αφρική την Μ. Δευτέρα

Αραιή συννεφιά και σκόνη από την Αφρική την Μ. Δευτέρα
Ο ήλιος λάμπει πάνω από τον Κατηγιώργη του νοτίου Πηλίου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Μ. Δευτέρα.

Με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυλήσει ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα και με τοπικές βροχές από το απόγευμα ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

 

Οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν προοδευτικά τα 7 μπ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Αφρικής προς την περιοχή μας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ο αντικυκλώνας στα βόρεια και ενώ πλησιάζει χαμηλό από την δυτική Μεσόγειο το οποίο θα προκαλέσει μεγάλη μεταφορά σκόνης στη περιοχή μας.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν μερικώς οι δυτικές περιοχές και έτσι τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι σποραδικά κυρίως από το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 5 με 6 και αργότερα τοπικά 7 μπ και στο Αιγαίο ανατολικοί 4 με 5 μπ.  Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 21 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται αραιή συννεφιά που βαθμιαία θα πυκνώσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που θα γίνουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 22 Απριλίου 2009 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδος ενώ ανεμοστρόβιλος στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης τραυμάτισε 1 άτομο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα